Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη γιά την Καλαμάτα η αποστολή ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ Lowell - Καλαμάτα, Κεφάλαιο #2

 Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022

 

"Σαν πας στην Καλαμάτα και ερθείς με το καλό..."

Απόψε φεύγει για την Καλαμάτα η αποστολή από το Lowell για να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση των δύο ιστορικών πόλεων.

Όπως έχουμε γράψει τον περασμένο Απρίλιο ήρθε η αποστολή από την Καλαμάτα με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο και πενταμελή επιτροπή όπου στις 28 Απριλίου στο Δημαρχείο του Lowell υπογράφτηκε το πρωτόκολλο τιμής για την αδελφοποίηση μεταξύ του Δημάρχου κ. Sokhary Chau και του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου.

Αυτό κι εάν ήταν η αρχή για το Lowell γιατί 12 άλλες πόλεις μέχρι στιγμής ενδιαφέρονται να κάνουν αδελφοποίηση ενώ άλλες πόλεις που είχαν υπογράψει στο παρελθόν αδελφοποίηση θέλουν να το επαναλάβουν αλλά αυτή τη φορά όπως έγινε με την Καλαμάτα.

Το ενδιαφέρον πολύ μεγάλο τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από το Πανεπιστήμιο της πόλης University of MassachusettsLowell όσο και το Middlesex College και από επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι 28 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον από το Lowell να πάνε σήμερα στην Καλαμάτα.

Το επόμενο βήμα ήταν να γίνει η επίσκεψη στην Καλαμάτα και η αρχική σκέψη ήταν να γίνει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.  Έτσι τόσο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς όσο και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Ματθαίος στον οποίο ανέθεσε ο Πρόεδρος να αναλάβει το θέμα έβγαλαν τα εισιτήριά τους και επέκτειναν το χρόνο των διακοπών των μέχρι τέλος Αυγούστου.  Οι υπεύθυνοι από την Καλαμάτα ζήτησαν να αναβληθεί η επίσκεψη λόγο των καλοκαιρινών διακοπών!

Παρουσιάστηκε μεγάλο πρόβλημα στην αντιπροσώπευση αφού τόσο ο κ. Καυκάς όσο και ο κ. Ματθαίος δεν ήταν διατεθειμένοι να πάνε πίσω στην Ελλάδα μέσα σε 3 και 2 εβδομάδες από την μέρα που γύρισαν στις ΗΠΑ. 

Έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων και αφού η επίσκεψη στην Καλαμάτα έφτασε πολύ κοντά στο να μη πραγματοποιηθεί λόγω του ότι και οι φορείς των δύο πόλεων δήλωσαν ότι αδελφοποίηση δεν γίνεται χωρίς τους δύο ανθρώπους που έβαλαν πολύ χρόνο και έκαναν πολύ κόπο.

Οπότε, για την ολοκλήρωση της αρχής, γιατί για αρχή πρόκειται, τόσο ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Καυκάς όπως και υπεύθυνος της πρώτης φάσης κ. Δημήτριος Ματθαίος θα πάνε στην Καλαμάτα.  


Βλέπε Πρόγραμμα εκδηλώσεων αύριο στο paneliakos.com.


Έτσι, η επίσημη αποστολή που αναχωρεί απόψε με την ΔΕΛΤΑ από Βοστώνη είναι οι:


Sokhary Chau, Δήμαρχος Lowell

Vasilios Bill” Kafkas, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

William Bill” Samaras, Πρώην Δήμαρχος Lowell με καταγωγή από την Καλαμάτα

Edward Kennedy, Γερουσιαστής Μασσαχουσέτης

Arlene Paquette, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης -  Lowell

Judith Hogan, Πρύτανης του Middlesex College

Dimitrios Mattheos, Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας


Μέχρι στιγμής αρκετοί επιχειρηματίες και φορείς πέραν των Πανεπιστημίων, μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχουν εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για συνεργασία.

Η αποστολή θα είναι στην Καλαμάτα την Πέμπτη το βράδυ και θα αναχωρήσει οδικώς για την Αθήνα την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου αφού σταματήσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Τρίτη η αποστολή θα πάει στο βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο, στην Ελληνική Βουλή ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Τσούνη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η αποστολή επιστρέφει στη Βοστώνη, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου