Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Επέστρεψε η αποστολή της Αδελφοποίησης Lowell – Καλαμάτα, Μέρος #3

 Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, 2022

Ανταλαγή συμβολικών δώρων

Μετά τις υπογραφές αδελφοποίησης και τις ομιλίες α αποστολή πήγε να δει την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των οπλαρχηγών της επανάστασης που έγινε την 23η Μαρτίου, 1821 και κομμάτια από τις μάχες και τους αγώνες για την λευτεριά.

Δώρο από το Δημήτρη Ματθαίο η σημαία της Μασσαχουσέτης

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου την αποστολή υποδέχτηκε ο καθηγητής κ. Νίκος Ζαχαριάς, καθηγητές και μέλη της Διοίκησης του Πανεπιστημίου.  Έγινε ξενάγηση στη βιβλιοθήκη και άλλους χώρους ενώ στο αμφιθέατρο έγινε παρουσίαση τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από τους αντιπροσώπους για μελλοντική συνεργασία. 

Ακολούθησε συνεστίαση στο ξενοδοχείο ELITE όπου συμμετείχαν τα μέλη των αποστολών Lowell – Καλαμάτα, οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο Βουλευτής Περικλής Μαντάς και άλλοι.  Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και μετά άλλοι πήγαν στο ξενοδοχείο και άλλοι βγήκαν για ένα ποτό στο Λούνα στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου πάλη με συνοδεία της αστυνομίας η αποστολή πήγε στη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας όπου από ότι φάνηκε οι έμποροι ήταν ενημερωμένοι για την επίσκεψη.  Τα μέλη της αποστολής δοκίμασαν φαγητά, φρούτα και λιχουδιές της Μεσσηνιακής Γης.  Εντύπωση έκανε σε πολλούς τα φραγκόσυκα και ενημερώθηκαν ότι θα τα βρουν στα Market Basket

Δεκάδες ήταν οι έμποροι που άφησαν τους πάγκους τους και ΄ήρθαν να βγάλουν φωτογραφίες με την αποστολή.  Ο Δήμαρχος 

Chau, η αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Λόουελ Arlene Paquette, η Πρύτανης του Middlesex College Judith Hogan και άλλοι επιδόθηκαν στο φτιάξιμο των κουλουριών ενώ άλλοι δοκίμασαν τα φρούτα της Μεσσηνίας.

Στις 11:00πμ η αποστολή χωρίστηκε και οι αντιπρόσωποι των Arlene PaquetteUniversity of the University of Lowell & Dean Judith Hogan from Middlesex College έφυγαν για να μιλήσουν πως μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα μεταξύ των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Λόυελλ και της Καλαμάτας ενώ ο Δήμαρχος του Λόουελλ κ. Τσάο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καυκάς, ο γερουσιαστή κ. Κέννεντυ, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σαμαράς, και ο κ. Ματθαίος πήγαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου είχαν συνεδρίαση και μίλησαν για τους στόχους και προοπτικές που έχει η αδελφοποίηση σε θέματα τουρισμού, επιχειρήσεων, ανταλλαγή φοιτητών και περεταίρω συνεργασίας. 


Στο Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Προεδρεύων της σύσκεψης ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελος Ξιγόρος.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καυκάς μίλησε σε ανοικτή ακρόαση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, πρώην Πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Μεσσηνίας ο οποίος είπε έδωσε συγχαρητήρια και είπε ότι θα βοηθήσει την αδελφοποίηση όπως μπορεί. 

Ακόμα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία σε ανοικτή ακρόαση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος και αυτός με τη σειρά του συνεχάρη τις προσπάθειες και την αδελφοποίηση Lowell – Καλαμάτα.

Ο κ. Βασίλης Καυκάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον υφυπουργό που έστω και τηλεφωνικά ήταν μαζί τους

Κύριος Ανδρέας Κατσανιώτης: «Πρόσφατα ήμουν στη Νέα Υόρκη».

Βασίλης Καυκάς: «Ναι, αλλά Ελληνισμός υπάρχει και σε άλλα μέρη της Αμερικής, στη Βοστώνη δεν ήρθατε», του είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης: Είχε έρθει πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Βασίλης Καυκάς:  Δεν επικοινώνησε μαζί μας, ούτε τον είδαμε.

Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης: «Εκεί έχετε νέο Πρόξενο».

Βασίλης Καυκάς: Ναι τον έχω συναντήσει και θα συνεργαστούμε.

Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης: «Εξ άλλου κ. Καυκά, Ελληνισμός δεν είναι μόνο στις ΗΠΑ».

Βασίλης Καυκάς: «Έχετε δίκιο, αλλά, είναι οι ομογενείς της Αμερικής που με την ψήφο τους μπορούν και επηρεάζουν τους πολιτικούς των ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον για την Ελλάδα.  Στα άλλα μέρη του κόσμου δεν έχουν αυτή την δυνατότητα!»

Για να ακολουθήσει παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό όπου υπήρχε και ζωντανή μουσική όπου τραγούδησε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας (κρυφό ταλέντο) ενώ μπήκαν στο χορό τόσο από το Lowell τόσο και από την Καλαμάτα.  Μάλιστα Δήμαρχος κ. Τσάο χόρεψε ζεϊμπέκικο!

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν χαλαρό ενώ το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή πήγε σε κοντινή ψαροταβέρνα για φαγητό και μετά στο εστιατόριο – καφετέρια CASA MARINA όπου έγινε η πρώτη συνάντηση το 2018 για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Αύριο η Συνέχεια  Αρχαία Θουρία, Αρχαία Μεσσήνη και αποχαιρετιστήριο δείπνο.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου