Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ παίζουν εικόνες ελληνικών τεθωρακισμένων να μεταφέρονται σε νησιά του Αιγαίου

 Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέα κλιμάκωση από την Τουρκία.

.
.
@ANADOLUAGENCY

Εικόνες που, όπως υποστηρίζεται, δείχνουν ελληνικά τεθωρακισμένα να αποβιβάζονται σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου, «αντίθετα με το διεθνές δίκαιο», παίζουν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι εικόνες αυτές φέρονται να κατεγράφησαν από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu) δείχνουν να αποβιβάζονται, «παραβιάζοντας το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης» στη Λέσβο και τη Σάμο στρατιωτικά οχήματα που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, που επικαλείται πληροφορίες από πηγές ασφαλείας, τουρκικά drones που πετούσαν πάνω από το Αιγαίο «αντιλήφθηκαν κινήσεις» και εντόπισαν δύο ελληνικά αρματαγωγά που κατευθύνονταν προς τη Λέσβο και τη Σάμο. Όπως υποστηρίζεται, μεταφέρθηκαν 23 οχήματα στη Λέσβο και 18 στη Σάμο στις 18 και τις 21 Σεπτεμβρίου, και αυτό, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, αποτελεί «ξεκάθαρη απόδειξη πως η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία». Οι εν λόγω πηγές κάνουν λόγο για «επιθετικές» και «απαράδεκτες» ενέργειες από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στη Hurriyet το Σάββατο πως οι Έλληνες «εξοπλίζουν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς αντίθετα με τις συμφωνίες» και πως «η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφιλεγόμενη την κυριαρχία των νησιών», στους πιο πρόσφατους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους και «απειλής» από τα νησιά προς την Τουρκία, η οποία, υπενθυμίζεται, διατηρεί τη «Στρατιά Αιγαίου», που εδρεύει στη Σμύρνη και διατηρεί μεγάλο στόλο αποβατικών σκαφών- ενώ πραγματοποιεί συστηματικά παραβιάσεις FIR και εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου