Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Προβληματισμός στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των αντιπροσώπων της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος, με δεδομένες τις κομβικές ήττες που υπέστησαν στις εσωκομματικές εκλογές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυνατότητα αύξησης της παρουσίας τους στο Κογκρέσο.

Οπως αναφέρει το «Associated Press», ο προβληματισμός επικρατεί κυρίως για τη Νέα Υόρκη, εκεί όπου οι προοδευτικοί υποψήφιοι έχασαν σημαντικές μάχες απέναντι σε κεντρώους εσωκομματικούς αντιπάλους, παρά το γεγονός ότι θεωρείται μια Πολιτεία όπου κατέγραψαν στο παρελθόν ιδιαίτερη δυναμική, με στιγμή – ορόσημο την εκλογή της Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ (Alexandria Occasio – Cortez) το 2018.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα αποτελέσματα που θορύβησαν την αριστερή πτέρυγα αφορούν, μεταξύ άλλων, η ήττα του ελπιδοφόρου Μοντέιρ Τζόουνς (Mondaire Jones) απέναντι στον πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελικό λειτουργό Νταν Γκόλντμαν (Dan Goldman), αλλά και η συντριβή της πολιτειακής γερουσιαστή Αλεσάντρια Μπιάτζι (Alessandra Biaggi) στο Χάντσον Ρίβερ Βάλεϊ από τον κεντρώο Σον Πάτρικ Μαλόνι (Sean Patrick Maloney).

Μάλιστα, οι ήττες αυτές φαίνεται ότι έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα στελέχη και ψηφοφόρους που πρόσκειται στην αριστερή πτέρυγα, παρ’ όλα αυτά όμως η πρόεδρος του Προοδευτικού Συμβουλίου του Κογκρέσου, Πραμίλα Τζέιαπαλ (Pramila Jayapal), εκτιμά ότι προέκυψαν περισσότερο λόγω χαμηλής συμμετοχής των ψηφοφόρων στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας του χάους που επικράτησε με τους εκλογικούς χάρτες.

Ασφαλώς, μεταξύ των υποψηφίων, υπάρχει ένας ο οποίος συγκεντρώνει την υποστήριξη της Ομογένειας: Ο λόγος για τον υποψήφιο γερουσιαστή Τζον Φέτερμαν (John Fetterman) στην Πενσυλβάνια, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον τουρκικής καταγωγής -και συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- Μεχμέτ Οζ (Dr. Mehmet Oz), η παρουσία του οποίου στη Γερουσία θα αποτελούσε σημαντικό όπλο για τον Τούρκο Πρόεδρο. Οπως τονίζει το «Associated Press», ο Φέτερμαν -που προηγείται σταθερά του Οζ στις δημοσκοπήσεις- επιχειρεί να ρίξει τους τόνους όσον αφορά στις αριστερές πολιτικές που εκπροσωπεί, τονίζοντας πως «είμαι απλώς ένας Δημοκρατικός».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου