Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας στα εργοστάσια της Ηλείας – Μειωμένη η παραγωγή

 Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Μειωμένη ήταν φέτος η παραγωγή που παραδόθηκε στα δύο εργοστάσια επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία κατά 5000 τόνους.

Μειωμένη κατά πέντε χιλιάδες τόνους ήταν φέτος η παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας που παρέδωσαν οι παραγωγοί στα δύο εργοστάσια της Ηλείας.

Ο προγραμματισμός για την καλλιεργητική περίοδο του 2023 θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι τρεις Ομάδες Παραγωγών του Νομού κατά την διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν και τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές.

Φέτος και στα δύο εργοστάσια παραδόθηκαν 90.000 τόνοι αντί 95.000  που είχαν παραδοθεί την περσινή περίοδο και αυτό όπως λένε οι παραγωγοί οφείλεται στις καιρικές συνθήκες και στο γεγονός ότι την περίοδο των μεγάλων θερμοκρασιών δεν είχαν νερό για να ποτίσουν την καλλιέργεια. Αυτό συνέβαλλε καθοριστικά στην μείωση της απόδοσης ανά στρέμμα

«Μειωμένη ήταν φέτος η παραγωγή που παραδόθηκε στα δύο εργοστάσια επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία κατά 5000 τόνους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την κρίσιμη περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών δεν είχαν νερό να ποτίσουν οι αγρότες με αποτέλεσμα η απόδοση σε σχέση πέρυσι να πέσει. Συνολικά παραδόθηκαν 90.000 τόνους», τόνισε ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδος κ Χρήστος Βαλιανάτος.

Αρχές Οκτώβρη

Τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν  Γενική Συνέλευση οι τρείς Ομάδες Παραγωγών προκειμένου  να συζητήσουν για την καλλιεργητική  περιόδου του 2023 και τον τρόπο με τον οποία θα ζητήσουν την στήριξη του κράτους για την στήριξη των παραγωγών αφύ το κόστος της καλλιέργειας είναι ιδιαίτερα υψηλό.«Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα γίνει η γενική συνέλευση των Ομάδων Παραγωγών του νομού για την βιομηχανική τομάτα. Εμείς θέλουμε το προϊόν να μείνει στο νομό αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει στήριξη των καλλιεργητών από το κράτος, αφού το κόστος έχει αυξηθεί κατακόρυφα», τόνισε ο κ Βαλιανάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου