Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσία: Ο Πούτιν θα ανακοινώσει σε διάγγελμα την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

 Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Σήμερα Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν θα υπογράψει διάταγμα για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

Ρωσία: Ο Πούτιν θα ανακοινώσει σε διάγγελμα την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας | tovima.gr
FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin chairs a meeting via video link in Sochi, Russia September 27, 2022. Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY./File Photo

O Βλαντιμίρ Πούτιν θα υπογράψει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 15:00 διάταγμα προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας μετά την ολοκλήρωση των δημοψηφισμάτων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος θα προχωρήσει σε μία σημαντική ομιλία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των περιοχών αυτών της Ουκρανίας, που πλέον για τη Μόσχα θα θεωρούνται ρωσικό έδαφος από αύριο.

Οι βιαστικά οργανωμένες ψηφοφορίες διεξήχθησαν επί πέντε ημέρες στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και στη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα στα νότια, που μαζί αποτελούν περίπου το 15% της ουκρανικής επικράτειας.

Τα τελικά αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων – που δεν αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα- στις τέσσερις επαρχίες, όπως δίδονται από τη ρωσική πλευρά, δείχνουν πως ένα ποσοστό μεταξύ 87% με 99,2% είναι υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρουσιάσουν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το οποίο θα καλούν τα κράτη μέλη να μην αναγνωρίσουν οποιαδήποτε αλλαγή στην Ουκρανία και θα υποχρεώνουν τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, δήλωσε η αμερικανίδα απεσταλμένη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ. «Τα εικονικά δημοψηφίσματα της Ρωσίας, αν γίνουν αποδεκτά, θα ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας που δεν μπορούμε να κλείσουμε».

«Πυρηνικό δόγμα» στα ουκρανικά εδάφη που θα προσαρτηθούν

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι τα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης θα έχουν «συνέπειες» για τα εδάφη αυτά στο επίπεδο της ασφάλειάς τους, περιλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε αναφερθεί στην πιθανότητα εφαρμογής του ρωσικού δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα εδάφη αυτά.

Σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ παραπέμπουν στο «στρατιωτικό δόγμα» της Ρωσίας και παρακίνησε όλους «να θυμηθούν» τις αρχές αυτού του δόγματος.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου