Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Βίβλίο για την Μέγκαν: Οι απειλές για χωρισμό στον πρίγκιπα Χάρι, το μπούλινγκ στο προσωπικό

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι άνθρωποι του παλατιού τα βγάζουν όλα στη φόρα.
WPA POOL VIA GETTY IMAGES

Σάλο έχει να προκαλέσει ένα νέο βιβλίο που παρουσιάζει τη Μέγκαν Μαρκλ να περιφρονεί τις βασιλικές της υποχρεώσεις, να φέρεται απαίσια σε υπαλλήλους ακόμα και να απειλεί τον Χάρι με χωρισμό.

Πρώην μέλος του προσωπικού της υποστηρίζει ότι η δούκισα του Σάσεξ, ήταν «νάρκισσος κοινωνιοπαθής» που μηχανορραφούσε για την έξοδό της από το παλάτι από την αρχή.

Συγραφέας του νέου βιβλίου, με τίτλο «Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown», που ερχέται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι ο Βαλεντίν Λόου.

Ο Λόου ήταν ο δημοσιογράφος που πρώτος αποκάλυψε τις κατηγορίες για μπούλιγκ σε ανθρώπους του παλατιού από την Μέγκαν Μάρκλ. Ηταν αυτός που το 2021 αποκάλυψε μέσω των Times του Λονδίνου ότι, τον καιρό που η Δούκισσα του Σάσεξ ζούσε στο Παλάτι του Κένσινγκτον, έπειτα από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο του 2018, ασκούσε συχνά μπούλινγκ εις βάρος βοηθών, φτάνοντάς τους μάλιστα στο σημείο να ξεσπούν σε κλάματα.

CHRIS JACKSON VIA GETTY IMAGES

«Η Μέγκαν Μαρκλ δεν έκρυβε την προφανή περιφρόνησή της για τα βασιλικά καθήκοντα πριν από το «Megxit», αναφέρει ο Λόου.

«Όλοι γνώριζαν πως ο θεσμός θα κρινόταν από την ευτυχία της. Το λάθος που έκαναν, ήταν ότι νόμιζαν πως ήθελε να είναι ευτυχισμένη. Ήθελε να την απορρίψουν επειδή είχε εμμονή μ’αυτή τη ρητορική από την πρώτη μέρα» φέρεται να περιγράφει στο βιβλίο πρώην μέλος του προσωπικού.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα περιγράφονται στο βιβλίο, ενδεικτικό τού πόσο φρικτό ήταν το να δουλεύει κανείς για το τότε πριγκιπικό ζεύγος, ήταν πως κάποιοι βοηθοί τους αυτοαποκαλούνταν «Το κλαμπ επιζησάντων των Σάσεξ» («Sussex Survivors Club»).

CHRIS JACKSON VIA GETTY IMAGES

Τα ξεσπάσματα και οι φωνές της Μέγκαν είχαν εξουθενώσει τους πρώην υπαλλήλους της, υποστηρίζεται ακόμη στο ίδιο βιβλίο.

«Υπήρχαν πολλοί πληγωμένοι άνθρωποι» σημειώνει γνώστης της κατάστασης στον Λόου.

«Νεαρές γυναίκες ήταν καταρρακωμένες από τη συμπεριφορά τους» προσθέτει η πηγή αυτή του παλατιού.

Ο Λόου περιγράφει ένα περιστατικό δε, κατά το οποίο η Μάρκλ πρόσβαλε μια υπάλληλό της μπροστά στους συναδέλφους της.

SAMIR HUSSEIN VIA GETTY IMAGES

«Μην ανησυχείς. Αν υπήρχε κάποιος άλλος που θα μπορούσα να ζητήσω να κάνει κάτι, θα το έκανα, αρκεί να μην το ζητήσω από σένα» φέρεται να είπε στην υπάλληλό της.

Η Μέγκαν φέρεται να είχε επιτεθεί λεκτικά στους υπαλλήλους της σε πολλές περιστάσεις. Σε μία από αυτές, είχε εξοργιστεί με υπάλληλο εξαιτίας μιας ατυχούς στιγμής με τον Τύπο, σε μια δημόσια εκδήλωση.

«Δεν το σήκωνε. Ένιωσα τρομοκρατημέν@» σημείωσε ο εμπλεκόμενος υπάλληλος, αναφερόμενος στο ότι δεν κατάφερναν να τη βρουν στο τηλέφωνο.

«Είναι τόσο γελοίο, δεν μπορούσα να σταματήσω να τρέμω» πρόσθεσε.
Στο Courtiers πρώην μέλος του προσωπικού περιγράφει την «πλήρη συντριβή» του λόγω της εμπειρίας του με τους Μέγκαν και Χάρι.

ANWAR HUSSEIN VIA GETTY IMAGES

Σύμφωνα με τον υπάλληλο αυτόν, κατά τη διάρκεια δείπνου τους ένα βράδυ Παρασκευής, τους καλούσαν διαρκώς κι επίμονα για να τους κατσαδιάζουν.

«Κάθε δέκα λεπτά έπρεπε να πηγαίνω έξω για να μου φωνάζουν αυτή κι ο Χάρι. Μου έλεγαν «δεν πιστεύω πως έκανες κάτι τέτοιο. Μας απογοήτευσες. Τι σκεφτόσουν». Κι αυτό συνεχίστηκε για ένα δίωρο» υποστηρίζει.

Οι φωνές, σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο, συνεχίστηκαν και το επόμενο πρωί, αλλά και «για μέρες ολόκληρες». «Δεν μπορούσες να τους ξεφύγεις» παραδέχεται.

Την καταγγελλόμενη αυτή κακοποιητική συμπεριφορά επιβεβαιώνει και η πρώην ιδιαιτέρα Σαμάνθα Κοέν, δια στόματος φίλου της στο βιβλίο.

Όπως καταγγέλλει και αυτή η πηγή, η Μαρκλ και ο Χάρι «ούρλιαζαν» στη Σαμάνθα πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Αυστραλία, το 2018.

«Η Σαμ ήταν πάντα ξεκάθαρη πως ήταν σαν να δουλεύεις για δύο εφήβους. Ήταν αφόρητοι και την ωθούσαν στα όριά της. Ένιωθε χάλια. Έπρεπε να παλεύει διαρκώς για λογαριασμό του Χάρι και της Μέγκαν ενώ δεχόταν τέτοια κακοποίηση από αυτούς» υποστηρίζει ο φίλος της στο βιβλίο.

Όταν, μάλιστα, τους ζητήθηκε να συμπεριφέρονται στο προσωπικό τους με μεγαλύτερο σεβασμό, η ηθοποιός φέρεται να απάντησε πως «δεν είναι η δουλειά μου να περιποιούμαι ανθρώπους».

JEFF J MITCHELL VIA GETTY IMAGES

Ο Λόου εξάλλου εξηγεί στο βιβλίο πως η μεγάλη πρόκληση για το βασιλικό προσωπικό ήταν να κρατάει την Μέγκαν «ικανοποιημένη».

«Το προσωπικό του Χάρι ήξερε πως η Μέγκαν ήταν διαφορετική από άλλες συντρόφους του. Είχε της απόψεις της και τις γνωστοποιούσε και τους άλλους. Την άνοιξη του 2017, πάνω από έξι μήνες προτού αρραβωνιαστούν, η Μέγκαν είπε σε έναν από τους συμβούλους του Χάρι: ”Νομίζω πως και οι δύο ξέρουμε πως σύντομα θα είμαι ένα από τα αφεντικά σου’» 

.HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου