Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση Λόουελ – Καλαμάτας

 Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ολοκληρώθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου η αδελφοποίηση των πόλεων Λόουελ Μασαχουσέτης και Καλαμάτας Μεσσηνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Messinia Live. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα έχει ως εξής: «Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη του Λόουελ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με την τελετή να πραγματοποιείται παρουσία της 12μελούς αντιπροσωπείας του Λόουελ, των Βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Αλέξη Χαρίτση, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και προσκεκλημένων, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κι ο Δήμαρχος της Αμερικανικής αδελφής πόλης Σοκχάρι Τσάου αλλά και ο τέως Δήμαρχος Μπιλ Σαμαράς, υπέγραψαν την πράξη αδελφοποίησης μέσα σε χειροκροτήματα και σε κλίμα αέναης δημιουργικής συνεργασίας με την αδελφοποίηση να ενισχύονται οι σχέσεις ακαδημαϊκά, επιχειρηματικά, εμπορικά, τουριστικά, σε επίπεδο επιστημών, έρευνας, τεχνολογίας.

Αναμνηστική φωτογραφία από την τελετή ολοκλήρωσης της αδελφοποίησης των πόλεων Λόουελ – Καλαμάτας των εκατέρωθεν αντιπροσωπειών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ MESSINIA LIVE

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο του Λόουελ Sokhary Chau, τον πρώην Δήμαρχο William “Bill” Samaras, τον Πολιτειακό Γερουσιαστή των ΗΠΑ Edward Kennedy, τον Κοσμήτορα του Κολλεγίου Middlesex Dr. Judy Hogan, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Λόουελ Arlen Parquette, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειο Καυκά και το μέλος της επιτροπής αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Δημήτριο Ματθαίο.

Ακολούθησε ξενάγηση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας και Προεδρεύων του Πνευματικού Κέντρου Παναγιώτη Λύρα στο ψηφιακό έκθεμα, ακολούθως εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και δείπνο στο ξενοδοχείο Elite».

Σημειώνεται ωσαύτως πως και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι ευγενική παραχώρηση της Messinia Live.

Επίσης εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία της πόλης του Λόουελ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο πλαίσιο επισκέψεώς της στην Καλαμάτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Την Αμερικανική αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο Δήμαρχος του Λόουελ Sokhary Chau.

Από την τελετή του πρωτοκόλλου της ολοκλήρωσης των πόλεων Λόουελ και Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ MESSINIA LIVE

Ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους του Δήμου Καλαμάτας με εγκαρδιότητα, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τους ευχήθηκε υγεία και ευημερία.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε για προσκύνημα το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 μέσα σε πανηγυρική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, είχε γίνει η πρώτη φάση της τελετής της Αδελφοποίησης των πόλεων του Λόουελ και της Καλαμάτας, στο Δημαρχείο του Λόουελ Μασαχουσέτης, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Ε.Κ.» για την πρώτη φάση της υπογραφής της αδελφοποίησης.

Οι δήμαρχοι Αθανάσιος Βασιλόπουλος και Sokhary Chau αντίστοιχα, υπέγραψαν για την επίσημη συμφωνία της Αδελφοποίησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αντάλλαξαν ευχές και αναμνηστικά δώρα. Από την Καλαμάτα είχε έλθει εξαμελής αποστολή η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και την Ομογένεια του Λόουελ.

Η αποστολή από το Λόουελ θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα για την Αθήνα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα καθ’ οδόν σταματήσει για επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η αποστολή θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο, την Ελληνική Βουλή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Γεώργιο Τσούνη στην αμερικανική πρεσβεία. Η αποστολή θα επιστρέψει στη Βοστώνη, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου με την απευθείας πτήση της Delta.

Επισημαίνεται ότι η αρχική ιδέα και πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων Λόουελ και Καλαμάτας ξεκίνησε από τον Δημήτρη Ματθαίο, επιχειρηματία από το Λόουελ με πολύχρονη προσφορά στα ομογενειακά και κοινοτικά κοινά. Ο κ. Ματθαίος διετέλεσε πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της ιστορικής κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, ένθερμος υποστηρικτής του Ημερησίου Σχολείου της, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας και επίσης σύμβουλος της Ομοσπονδίας Σωματείων.

Ο κ. Ματθαίος είχε αναφέρει στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι «το όλο θέμα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν μετά την παρέλαση της Βοστώνης πήγαμε με τον τότε δήμαρχο του Λόουελ Βασίλη Σαμαρά να γευματίσουμε στο Ελληνικό εστιατόριο ‘Desfina’ και με ρώτησε αν μπορούσα να βοηθήσω να βρει μία πόλη της Ελλάδας να γίνει Αδελφοποίηση με το Λόουελ. Τον ρώτησα από πού ήταν οι γονείς σου; Και απάντησε από την Καλαμάτα, οπότε του είπα να η πόλη που ζητάς. Αρχίσαμε να δουλεύουμε την ιδέα, την οποία υιοθέτησε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων και ο πρόεδρος της Βασίλης Καυκάς. Εν τω μεταξύ, χτύπησε ο κορωνοϊός και αναβλήθηκαν τα σχέδια επί δύο χρόνια, αλλά τον Απρίλιο έγινε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης και τώρα γιορτάζουμε την ολοκλήρωση αυτού του οράματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου