Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Πού βρίσκονται και πώς ζουν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας

 Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Δείτε το ρεπορτάζ

Τα προβλήματα υγείας του τέως βασιλιά συνεχίζονται, με το περιβάλλον του να εμφανίζεται καθησυχαστικό και τις συζητήσεις για την άλλοτε βασιλική οικογένεια να συνεχίζονται με αφορμή την απουσία του από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Η απουσία του από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ πυροδότησε μια σειρά από νέες συζητήσεις για την κατάσταση της υγείας του. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος παρέμεινε στην Ελλάδα, και στο Λονδίνο τον εκπροσώπησαν η σύζυγός του Άννα Μαρία και ο γιος του Παύλος, με τη γυναίκα του, Μαρί Σαντάλ.

Οι εικόνες συνοδεύουν τις τελευταίες ώρες και δημοσιεύματα συνολικά για την άλλοτε βασιλική οικογένεια που ζει διασκορπισμένη τα τελευταία χρόνια, από τις ΗΠΑ μέχρι τα Κανάρια Νησιά και την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση της Αθήνας στη γκάφα του BBC για τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Ποιοι μένουν στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, εκτός από τον έκπτωτο μονάχη και τη γυναίκα του, ζουν μόνιμα ο Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, που έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Πανανδρέου στο Καστρί.

Το μεγαλύτερο παιδί τους, η Αλεξία έχει κάνει οικογένεια στα Κανάρια Νησιά και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ζουν τα άλλα 3 παιδιά του τέως βασιλιά. Ο Παύλος και ο Φίλιππος στη Νέα Υόρκη και η Θεοδώρα, που είναι ηθοποιός, στο Λος Άντζελες.

Τα βλέμματα όλων όμως, στρέφονται στον τέως βασιλιά, που έχει εκμηδενίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ήταν απών και από τις εκδηλώσεις για το πλατινένιο Ιωβηλαίο τις βασίλισσας Ελισάβετ που γιορτάστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, έκανε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στο γάμο του γιου του Φίλιππου στη Μητρόπολη Αθηνών. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορωνοϊό που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι, η πώληση της έπαυλης στο Πόρτο Χέλι, σε Βούλγαρο επιχειρηματία, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να την επισκέπτεται.

Ο έκπτωτος μονάρχης έγινε για λόγους υγείας και πάλι μόνιμος κάτοικος Αθηνών μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες.

«Ζω εξόριστος»

Για χρόνια μετά το δημοψήφισμα και την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα, ο ίδιος δεν έδειχνε να έχει συμβιβαστεί.

Οι δηλώσεις του από το Λονδίνο για τη βασιλική περιουσία και όχι μόνο, προκαλούσαν κατά διαστήματα αντιδράσεις και τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Για 20 και πλέον χρόνια υποστήριζε πως ζούσε εξόριστος αφού, όπως έλεγε, η ελληνική δημοκρατία δεν του επέτρεπε να επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος επέστρεψε και έριξε τους τόνους.

Τα υπόλοιπα μέλη

Οι φωτογραφίες από το Λονδίνο έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν πού βρίσκονται σήμερα τα υπόλοιπα μέλη της άλλοτε βασιλικής οικογένειας, καθώς, αν και υπήρχαν συγγενικοί δεσμοί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην κηδεία της δεν έδωσε το παρών σύσσωμη η οικογένεια του έκπτωτου μονάρχη.

Ο Νικόλαος που έδειχνε από μικρός να απολαμβάνει τη ζωή στη νυχτερινή Αθήνα, νοίκιασε πριν από 9 χρόνια το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί και πια ζει  μόνιμα στην Αθήνα με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του τέως βασιλιά και μάλιστα ο Νικόλαος, έχει αναλάβει και το γραφείο τύπου του πατέρα του.

Το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, ζει μόνιμα στα Κανάρια Νησιά. Η Αλεξία που γεννήθηκε στα ανάκτορα του Μον Ρεπό, παντρεύτηκε Ισπανό αρχιτέκτονα και απέκτησε μαζί του 4 παιδιά.

Τα άλλα 3 παιδιά του Κωνσταντίνου ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ. Ο Παύλος που παντρεύτηκε πρώτος το 1995 τη ζάμπλουτη Μαρί Σαντάλ, είναι πατέρας 5 παιδιών και τελευταία απασχόλησε με τον τίτλο που του απέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC και το Channel 4. Το 2014 η εταιρεία που εργαζόταν στις ΗΠΑ είχε ενδιαφερθεί για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, με τον ίδιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να διαχειρίζεται ένα επενδυτικό κεφάλαιο που άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Το τέταρτο παιδί του τέως βασιλιά, η Θεοδώρα, έκανε πράξη αυτό που ήθελε από μικρή. Έγινε ηθοποιός και πήρε μέρος στην «Τόλμη και Γοητεία».

Το μικρότερο παιδί του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, παντρεύτηκε πέρυσι και όπως μας λέει ο Χρήστος Ζαμπούνης, εργάζεται και εκείνος στις ΗΠΑ.

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στην κυπριακή τηλεόραση, ο τέως βασιλιάς δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος για τις ζωές των παιδιών του. Μπορεί κανένα να μην παντρεύτηκε Έλληνα ή Ελληνίδα, αλλά όλα, είτε εντός είτε εκτός συνόρων έχουν λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα και έχουν δει τους γάμους τους, να στεριώνουν.

Τα προβλήματα υγείας του τέως βασιλιά συνεχίζονται, με το περιβάλλον του να εμφανίζεται καθησυχαστικό και τις συζητήσεις για την άλλοτε βασιλική οικογένεια να συνεχίζονται με αφορμή την απουσία του από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου