Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Επέστρεψε η αποστολή της Αδελφοποίησης Lowell – Καλαμάτα Μ'ερος #2

  Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα Lowell Sun

Η αποστολή έφυγε για την Καλαμάτα την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου και επέστρεψε χθες, 28 Σεπτεμβρίου με την απ’ ευθείας πτήση της ΔΕΛΤΑ.


Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου συνάντησε την αντιπροσωπία του Δήμου Καλαμάτας

Η αποστολή έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος την Πέμπτη, 12:30μμ ώρα Ελλάδος όπου μετά την διαδικασία της σφράγισης των διαβατηρίων και παραλαβής των αποσκευών συνάντησε την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας:  Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, η Άστρι Μαυρέα, Δημοσίων Σχέσεων του Δημάρχου, ο Δημήτρης Πατριαρχέας  Αντιπρόεδρος των ξενοδόχων και μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και η κ. Κέλλυ Μακροπούλου, επιχειρηματίας και μεταφράστρια.

Μετά από μια ωραία διαδρομή που ο οδηγός παρακαλώ πέρασε από τον παλιό δρόμο στο ύψος του Ισθμού για να βγάλουν φωτογραφίες η αποστολή έφτασε στην Καλαμάτα στις 5:30μμ και στο ξενοδοχείο messinian I con που βλέπει το messinian bay. 

Στις 8:30μμ κατέβηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου όπου παρευρέθηκαν ολόκληρη η ομάδα με τους συνοδούς τους και από την Καλαμάτα ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Θεμάτων κ. Γεώργιος Φάβαςκαι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και η Ομάδα που είχε έρθει στη Βοστώνη τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νίκος Ζαχαριάς, ο κ. Σταύρος Στούπας από το Εμπορικό Επιμελητήριο Καλαμάτας, ο κ. Δημήτρης Πατριαρχέας  αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Καλαμάτας, η επιχειρηματίας κ. Κέλλυ Μαρκοπούλου και η κ. Βασιλική Μπάκα από τον Αθλητισμό.

Λίγο αργότερα ήρθε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τις συζύγους τους.

Την άλλη ημέρα, Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα άρχισε με πρωινό στο ξενοδοχείο.  Στη συνέχεια και με την συνοδεία της αστυνομίας η αποστολή έφτασε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου συνάντησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. 

Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος καλωσόρισε και συνεχάρη την αποστολή.  Μίλησε για τη σημασία που έχει για την Καλαμάτα η αδελφοποίηση.  Από την αποστολή μίλησαν οι:  Βασίλης Καυκάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης, ο Δήμαρχος του Lowell, Sokhary Chau, ο πρώην Δήμαρχος της πόλης κ. William Samaras ο οποίος τόνισε ότι η καταγωγή του είναι από την Μεσσηνία.  Η μεταφράστρια κ. Κέλλυ Μακροπούλου έκανε εξαιρετική δουλειά και με τις δύο γλώσσες.  Ακόμα, μίλησε ο κ. Δημήτριος Ματθαίος που μετέφερε χαιρετισμούς στο Μεσσήνιο Ιεράρχη.

Στο Ναό Της Υπαπαντής

Ακολούθως η αποστολή πήγε στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής όπου άναψαν κερί και έμαθαν για την ιστορία του ναού.  Στη συνέχεια πήγαν στο Κέντρο και στον Ιερό Ναό Των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί ορκίστηκαν στις 23 Μαρτίου, 1821 για τον ξεσηκωμό και την Ελληνική Επανάσταση.

Αρχαία ευρήματα έξω από το Ναό Της Υπαπαντής

Μέσα στο Ναό των Αγίων Αποστόλων

Μετά η αποστολή επισκέφτηκε το μουσείο "Ειρήνη Καρέλια"
όπου αγόρασαν μαντήλια Καλαματιανά και είδαν υπέροχες συλλογές από παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα.

Το μεσημεριανό έγινε στο εστιατόριο του Τζίμη δίπλα από το ναό.

Sokhary Chau, Δήμαρχος του Lowell, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, William "Bill" Samaras πρώην Δήμαρχος Lowell

Το απόγευμα της Παρασκευής η αποστολή συνάντησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας στο παλιό Δημαρχείο όπου έγινε δεξίωση από το Δήμαρχο και στη συνέχεια βγήκαν έξω όπου φιλαρμονική Καλαμάτας (είχε έρθει στην παρέλαση της Βοστώνης πριν χρόνια, έπαιξε τον Αμερικάνικο και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο ενώ αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί και χειροκροτούσε.


Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στις 6:00μμ όλος ο κόσμος πήγε στον Πολυχώρο Καλαμάτας όπου έγινε η τελετή και υπογράφηκε το πρωτόκολλο της Αδελφοποίησης την οποία υπέγραψαν από την Καλαμάτα ο Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος ενώ από την πλευρά του Lowell οι κ.κ. Chau, Samaras, Kennedy.  Μετά ακολούθησαν οι ομιλίες από τους: Αθανάσιο Βασιλόπουλο Δήμαρχο Καλαμάτας, Δημήτριο Πολίτη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Sokhary Chau, Δήμαρχο Lowell, William Samaras πρώην Δήμαρχο, Edward Kennedy, Γερουσιαστή, ΜΑ, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και Βασίλειο Καυκά, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Αύριο η συνέχεια

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου