Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ: Δεν είμαστε εχθροί σας, μην πατάτε την "κόκκινη γραμμή" μας

  Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022


Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμηνύει: Είμαι ανοιχτός σε συνάντηση με τον Ερντογάν, εκείνος δηλώνει ότι δεν θέλει να με συναντήσει.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνει για να μιλήσει στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. (AP Photo/Jason DeCrow)
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνει για να μιλήσει στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. (AP Photo/Jason DeCrow)
VIA ASSOCIATED PRESS

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για την Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή:

Ως Ευρωπαίοι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για τη στάση μας. Σταθήκαμε στο πλευρό της Ουκρανιας και επιβάλαμε κυρώσεις για την Ρωσία.

Είναι μία καθαρή και αυστηρή στάση απέναντι σε ένα αναίτιο πόλεμο. Η ρωσική εισβολή δεν πρέπει να πετύχει γιατί έτσι θα λάβουν το μήνυμα και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες.

Υπάρχει τίμημα που πρέπει να καταβάλει κάποιος ώστε να μείνει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η μάχη εναντίον της παραπληροφόρησης πρέπει να συνεχιστεί.

Η Ουκρανία δεν είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δέχθηκε επίθεση τον τελευταίο αιώνα.

Η Κύπρος δέχεται την επίθεση της Τουρκίας και ανεπίτρεπτες απαιτήσεις για σύσταση δύο κρατών στο νησί.

Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αγνοήσει τις τουρκικές παραβιάσεις και στις θαλάσσιες ζώνες, όπως η κυπριαική ΑΟΖ από μέρους της Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. (AP Photo/Jason DeCrow)
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. (AP Photo/Jason

Για την Τουρκία:

Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ, που μπορεί και να είναι φίλη και σύμμαχος της Ελλάδας και της ΕΕ.

Για παράδειγμα είναι σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια επισιτιστική επάρκεια η μεσολάβησή της μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας για τις εξαγωγές.

Όμως η γλώσσα της απέναντι στη χώρα μου είναι απειλητική και γλώσσα επιτιθέμενου, λέει ότι θα έρθει μία νύχτα στην Ελλάδα.

Απειλεί την Ελλάδα με casus belli αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο, που είναι νόμιμο δικαίωμά μας.

Αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά όπως η Ρόδος...

Αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας.

Είναι αυτή συμπεριφορά μίας χώρας που θέλει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο;

To να αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας σημαίνει παραβίαση της κόκκινης γραμμής για όλους τους Έλληνες!

Αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ. Παραμένω ανοιχτός στο διάλογο αλλά ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μιλήσουμε.

8 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του 1922 οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας είχαν το θάρρος να συνάψουν συμφωνία.

Σήμερα λέω στους Τούρκους πολίτες: Δεν είμαστε εχθροί σας! Ας συμπεριφερθούμε σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο. των χωρών της ΕΕ.  

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου