Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Ουάσιγκτον προειδοποιεί Μόσχα για αντίποινα σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος

 Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά» δηλώνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Ουκρανία: Ουάσιγκτον προειδοποιεί Μόσχα για αντίποινα σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος | tovima.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά σε ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας και έχουν διαμηνύσει στη Ρωσία ότι θα υποστεί «καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε την Κυριακή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Οι δηλώσεις του έρχονται ως απάντηση στην ομιλία του του Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρώτη επιστράτευση στη χώρα του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Και αυτό «δεν είναι μπλόφα» είπε.

«Εάν περάσει αυτή τη γραμμή θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά» δήλωσε ο Σάλιβαν στην τηλεοπτική εκπομπή Meet the Press του NBC.

Οι ΗΠΑ παραμένουν σε στενή επαφή με τη Ρωσία, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν (Reuters)

Ο αμερικανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποια είναι η σχεδιαζόμενη απάντηση των ΗΠΑ, αποκάλυψε όμως ότι η Ουάσινγκτον έχει εξηγήσει στη Μόσχα «τι ακριβώς θα σήμαινε αυτό». Τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συχνή, άμεση επαφή με το Κρεμλίνο.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τετάρτη, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Πούτιν ότι διατυπώνει «απροκάλυπτες πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης.

Η Ρωσία διοργανώνει στο μεταξύ παράνομα δημοψηφίσματα σε τέσσερις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας με στόχο την προσάρτησή τους.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της έχουν χαρακτηρίσει τα δημοψηφίσματα απάτη που έχουν σχεδιαστεί για να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση του πολέμου και την επιστράτευση του Πούτιν μετά τις πρόσφατες απώλειες στο πεδίο των μαχών.

Ενσωματώνοντας τις περιοχές Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια στη Ρωσία, η Μόσχα θα μπορούσε να ερμηνεύσει επιθέσεις για ανακατάληψή τους ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου.

Έπειτα από μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο των μαχών, ο Πούτιν κινητοποιεί 300.000 εφέδρους, ενώ παράλληλα απειλεί να χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για να προστατεύσει τη Ρωσία.

«Ο Πούτιν επιμένει να έχει σκοπό… να αφανίσει τον λαό της Ουκρανίας, για τον οποίο δεν πιστεύει ότι έχει δικαίωμα ύπαρξης. Επομένως, και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με όπλα, πυρομαχικά, πληροφορίες και όλη την υποστήριξη που μπορούμε να προσφέρουμε» δήλωσε ο Σάλιβαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου