Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Έγκλημα στην Εφύρα: Αναζητούν κίνητρο και όπλο για να φθάσουν στον δολοφόνο

 Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022


Όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά από αξιόπιστη αστυνομική πηγή «κατά 99,9%, δικός του άνθρωπος τον έφαγε»...

Δύο από τα βασικά κομμάτια εξακολουθούν να αναζητούν οι Αρχές προκειμένου να συμπληρώσουν το πάζλ της άγριας δολοφονίας του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο σπίτι του στην Εφύρα, από τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Σίγουρα αυτό που θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις είναι το φονικό όργανο με το οποίο ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 68χρονου κατάφερε 40 τραύματα στο θύμα, το οποίο παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.  εικάζουν ότι πρόκειται για ένα μακρύ ξύλο που παραπέμπει είτε σε καδρόνι είτε σε τάβλα, το οποίο ο δράστης μπορεί μετά την αποτρόπαια πράξη του είτε να έκρυψε επιμελώς είτε να το εκσφενδόνισε σε κάθε πιθανό ή απίθανο μέρος το οποίο σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση της περιοχής είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

Το κίνητρο του «δικού» του ανθρώπου

Το δεύτερο ζήτημα που εξετάζουν οι Αρχές είναι το κίνητρο που μπορεί να είχε ο δράστης της δολοφονίας του 68χρονου άνδρα, αφού τόσο δια στόματος συγγενών όσο και των συγχωριανών του, ο εκλιπών δεν είχε ιδιαίτερες κόντρες με κάποιον, ούτε υπήρχε κάποιος προφανής λόγος να θέλει κάποιος το κακό του.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος μετά από τις σπουδές του στην Γαλλία, βρέθηκε στην Σουηδία όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Εκεί είχε ένα τροχαίο, και μετά από λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο εκλιπών ήταν αυτάρκης, και όπως χαρακτηριστικά, δήλωσαν όσοι τον γνώριζαν δεν είχε ανάγκη από κανέναν αφού εκτός των άλλων λάμβανε δύο συντάξεις: Μία από την Ελλάδα και μία από τη Σουηδία, όπου είχε εργαστεί ως αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια.

Μπορεί η σχετικά καλή οικονομική του κατάσταση, να αποτέλεσε το κίνητρο του δολοφόνου; Ασφαλώς και αυτό το σενάριο εξετάζεται ενδελεχώς από την αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να έχει στραμμένο το βλέμμα της σε άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του, αφού όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά από αξιόπιστη αστυνομική πηγή «κατά 99,9%, δικός του άνθρωπος τον έφαγε».

Προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη…

Την ίδια ώρα, οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του 68χρονου συνταξιούχου σοκάρουν και βάζουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο ο φόνος να ήταν προσχεδιασμένος και όχι μια αποτρόπαια πράξη θυμού η οποία έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Έμπειροι αξιωματικοί – και όχι μόνο – που βρέθηκαν στο σημείο, πιστεύουν πως οι σχετικά λίγες κηλίδες αίματος που βρέθηκαν δίπλα από το κρεβάτι όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του 68χρονου, δεν ανταποκρίνονται στον αριθμό αλλά και στο μένος των χτυπημάτων που δέχθηκε.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εικόνα της σορού του άτυχου άνδρα η οποία ήταν αρκετά επιμελημένη και εκ πρώτης όψεως δεν παρέπεμπε σε δολοφονία, οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο δράστης ή οι δράστες της στυγερής δολοφονίας μετά την αποτρόπαια πράξη τους, προσπάθησαν να καθαρίσουν τα αίματα αλλά και να σβήσουν όλα τα υπόλοιπα ίχνη, προκειμένου ο θάνατος του 68χρονου συνταξιούχου να μοιάζει ως αυτοκτονία.

Το συγκεκριμένο σενάριο πάντως, όπως διαβάσατε και στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» προφανώς αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, αφού είναι αδύνατον άνθρωπος που θέλει να δώσει τέλος στην ζωή του να προκαλέσει 40 τραύματα στον εαυτό του, χωρίς καν να βρεθεί το αντικείμενο με το οποίο το έπραξε.

Aίμα στα χαλίκια…

Ένα ακόμα στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση σε ανθρώπους που βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου στο οποίο στεγάζεται το ελαιοτριβείο αλλά και το σπίτι του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, είναι πως λίγο πριν την είσοδο του οικήματος, υπήρχαν πάνω στα χαλίκια μικρές κηλίδες αίματος.

Είναι από το φονικό όπλο ή μήπως η δολοφονία του 68χρονου έγινε σε άλλο χώρο και στη συνέχεια το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού; Μέχρι και αυτή την ώρα, από επίσημα χείλη, ούτε αυτό ενδεχόμενο είχε αποκλειστεί, ωστόσο πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο οι κηλίδες να προήλθαν από το αντικείμενο το οποίο ο δράστης αφαίρεσε την ζωή του θύματος, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι.

Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών είναι πολυεπίπεδες και μέχρι χθες το βράδυ συνεχίζονταν με αμείωτους ρυθμούς.

Μετά τις καταθέσεις των αδελφών του 68χρονου αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογένειας, σειρά πήραν χθες άτομα από το χωριό  και την γύρω περιοχή που μπορεί να βοηθήσουν την Αστυνομία στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Τις πύλες του Α.Τ. Αμαλιάδας πέρασαν δυο άτομα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, το μοιραίο βράδυ της περασμένης Δευτέρας και λίγη ώρα πριν την δολοφονία του, αφού  με βάση την τη ιατροδικαστική έκθεση, η δολοφονία έλαβε λίγη χώρα προτού, ο αδελφός του 68χρονου, τον αντικρίσει νεκρό στο πάτωμα του σπιτιού του.

Σήμερα το τελευταίο αντίο

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 11 π.μ. πρωί θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Εφύρα η κηδεία του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Τον άτυχο άνδρα θα οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία, αδέρφια, ανίψια και λοιποί συγγενείς και φίλοι από το χωριό αφού ο 68χρονος ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός, χωρίς έχθρες και κανένας στον χωριό δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το άσχημο τέλος του, αφού βρέθηκε δολοφονημένος με πάνω από 40 τραύματα σε όλο το κεφάλι.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου