Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών – Πως θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

  Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

H ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται (αφαιρείται) από την κατανάλωση

Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών – Πως θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα | tovima.gr

Eνδιαφέρον εκδηλώνεται για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για νέο πρόγραμμα επιδότησης σε ότι αφορά την εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά 100.000 φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

40-60% επιδότηση

Ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN εξήγησε ότι «δημιουργείται ένας χώρος 2,7 GigaWatt ώστε να μπορούν να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο. Θα υπάρχει μια επιδότηση 40% με 60%, θα διευκρινιστεί με ποιον τρόπο γίνεται».

Ο κ. Χατζησαλάτας είπε ότι λόγω της εξαγγελίας σε αυτή τη φάση έχουν παγώσει τα έργα που είχαν ξεκινήσει για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών, καθώς όλοι τώρα περιμένουν την επιδότηση. Τι θα μπορεί να κάνει κάποιος με το φωτοβολταϊκό στο σπίτι; Παρά την αρχική πεποίθηση ότι ο καταναλωτής θα μεταπωλούσε ρεύμα στον πάροχο, τελικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Θα αφαιρείται από την κατανάλωση

«Θα καλύπτουμε τις ανάγκες του σπιτιού μας ώστε το ρεύμα που απαιτείται να είναι από τον δικό μας ενεργειακό κουμπαρά» σημείωσε ο Γιάννης Χατζησαλάτας. Ουσιαστικά, η ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται (αφαιρείται) από την κατανάλωση.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου