Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Μετωπική η μοιραία σύγκρουση με τη νταλίκα… – Νέα στοιχεία για το τροχαίο με θύματα ζευγάρι από την Αμαλιάδα

 Σάββατο 1η Οκτωβρίου, 2022

Οι συνθήκες του δυστυχήματος όπως προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας και δη της Τροχαίας Πατρών που επιλήφθηκε, συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος, Θεόφιλος Καρλέτσης με συνοδηγό την 43χρονη σύζυγό του, Ελένη Τσακούλη, συγκρούστηκε μετωπικά με την νταλίκα δημοσίας χρήσης, ενώ για τα ακριβή αίτια και τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας Πατρών.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, φαίνεται πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι από την Αμαλιάδα, είχε κατεύθυνση προς την πόλη της Πάτρας ενώ η νταλίκα επέστρεφε από δρομολόγιο προς την πόλη του Πύργου, φορτωμένη με σταφίδα. Να σημειωθεί ότι αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν επίσης, πως ήδη εξετάζονται δύο ενδεχόμενα όπως αφενός μεν αν ο 54χρονος ήταν ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ αλλά και το αν η νταλίκα «δίπλωσε» πριν ή κατά το τροχαίο.

Τα δύο αυτά ενδεχόμενα αναμένεται να απαντηθούν και από την επίσημη έκθεση πραγματογνωμοσύνης που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Στο προσκήνιο τα κολονάκια Πολλά ερωτηματικά αλλά και την οργή πολλών οδηγών προκαλούν τα κολονάκια σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί στην εθνική οδό, περιορίζοντας την κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, σε πολλά σημεία, σε μια μόνο λωρίδα. Ωστόσο οι απόψεις διίστανται καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν και αντίθετες γνώμες, που θεωρούν την τοποθέτησή τους, σωστό μέτρο για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων στον δρόμο καρμανιόλα.

Το δίλημμα «κολονάκια ή όχι» στον δρόμο Πύργου – Πάτρας, είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα από όσους χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό. Πολλοί οδηγοί – ειδικά όσοι χρησιμοποιούν την εθνική σε καθημερινή βάση λόγω εργασίας – ταλαιπωρούνται εξαιτίας της τοποθέτησης των πλαστικών κολονακίων, καθώς η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετ’ εμποδίων, σε μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Από την άλλη ωστόσο, είναι εμφανές ότι από τη στιγμή που τα κολονάκια αυτά τοποθετήθηκαν, στον δρόμο που έχει βαφτεί με αίμα πολλές φορές, έχουν εκμηδενιστεί τα τροχαία δυστυχήματα, με θύματα και νέους ανθρώπους.

Το προχθεσινό τροχαίο, το οποίο συγκλόνισε ολόκληρον τον Νομό, καθώς από τη μία χάθηκε ένα ζευγάρι από την Αμαλιάδα, που άφησε πίσω του τρία παιδιά και από την άλλη, ο οδηγός μιας νταλίκας, επίσης από την Αμαλιάδα, που επιστρέφοντας από το καθημερινό του δρομολόγιο, ενεπλάκη σε αυτό το σοβαρό δυστύχημα και τραυματίστηκε, συνέβη σε σημείο του δρόμου που δεν έχουν τοποθετηθεί κολονάκια, ούτε μετά τα πρόσφατα έργα οδικής ασφάλειας που έγιναν από το υπουργείο Υποδομών στο τμήμα από την Κάτω Αχαΐα έως τον Πύργο.

Διχάζουν τα κολονάκια

Παρά το γεγονός πως αρκετοί εκφράζουν την άποψη πως σε μια εθνική οδό δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κολονάκια, που περιορίζουν την κίνηση των οχημάτων σε μία μόνο λωρίδα (χωρίς μάλιστα την ύπαρξη λωρίδας έκτακτης ανάγκης), γίνεται αντιληπτό ότι στα σημεία που δεν υπάρχουν αυτά, οι οδηγοί αυξάνουν ταχύτητα.

Το γεγονός από την άλλη ότι στο σύνολό της η εθνική οδός Πάτρας – Πύργου, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια δρόμο καρμανιόλα, αποδεικνύει ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει προσπάθειες από αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια των οδηγών.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, θα πρέπει και στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου να τοποθετηθούν κολονάκια σήμανσης όπως και σε άλλα σημεία καθώς υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα πρόκλησης τροχαίων εξαιτίας της επικίνδυνης στροφής που υπάρχει εκεί.

Ωστόσο δεν είναι μόνο τα πλαστικά κολονάκια σήμανσης που μπορούν με τη χρήση τους στους δρόμους να περιορίσουν έως εξαλείψουν τα τροχαία αλλά και η σωστή συντήρηση μιας οδού που πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Είναι λυπηρό να μπαίνουν κορύνες και νέα άσφαλτος σε όλο το οδικό δίκτυο από Κάτω Αχαΐα μέχρι Πύργο και στο επίμαχο σημείο στα Τσουκαλέικα στη στροφή καρμανιόλα να μην ρίχνετε λίγη πίσσα έτσι ώστε να αποφύγουμε τέτοια θανατηφόρα. Πριν από τρία χρόνια που είχατε ρίξει καινούργια άσφαλτο είχαν σταματήσει τα ατυχήματα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της κοινότητας Τσουκαλεΐκων, Χρήστος Παπαντωνόπουλος.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο

Για το τραγικό τροχαίο, η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αναφέρει ότι:

«Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος των Τσουκαλεΐκων.

Ειδικότερα, 54χρονος ημεδαπός άνδρας οδηγώντας αυτοκίνητο με συνοδηγό μια 43χρονη ημεδαπή γυναίκα συγκρούστηκε μετωπικά με δημοσίας χρήσεως φορτηγό, που οδηγούσε ημεδαπός άνδρας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και της συνοδηγού του αυτοκινήτου και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του φορτηγού. Διενεργείται προανάκριση για τη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου