Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

ΑΘΗΝΑ. Τραβάει το σχοινί η Τουρκία, καθώς εμμένει στα όσα ισχυρίστηκε την Κυριακή, μέσω των φωτογραφιών που παρουσίασε το πρακτορείο «Anadolu», για παρουσία στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά.

Ετσι, τη Δευτέρα διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη από την Ελλάδα αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Χίο.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Επιπλέον, η Αγκυρα κοινοποίησε και στις ΗΠΑ σημείωμα διαμαρτυρίας με τίτλο «Νησιά του Αιγαίου» μέσω του οποίου απαιτεί από την Ουάσιγκτον να σεβαστεί το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβει μέτρα για την αποφυγή παραβίασης του συγκεκριμένου καθεστώτος.

Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Ελληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο πρέσβης στην Αγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Πρόσθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου