Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Lowell – Kalamata Twining Cities Ημέρα Τρίτη της αποστολής στην Καλαμάτα

 Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η χθεσινή ημέρα άρχισε με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην Κεντρική Λαϊκή Αγορά της Πελοποννησιακής Πρωτεύουσας όπου  κόσμος είχε ενημερωθεί για την προσέλευση της αντιπροσωπείας από το Lowell και δεκάδες παραγωγοί και εργαζόμενοι καλωσόριζαν με χαμόγελο την επιτροπή της πόλης του Lowell και οι άνθρωποι στα “περίπτερα” άνοιξαν τις αγκαλιές τους και ζητούσαν να βγάλουν φωτογραφίες με τους “Αμερικάνους” όπως λέγανε.

Κηπευτικά, φρούτα και λαχανικά, φρούτα, ψάρια, κρέατα, μέλι, σύκα, φασκόμηλο, τσάϊ… ήταν από τα προϊόντα που ήταν στους πάγκους για τους αγοραστές.

Μετά την Αγορά η ομάδα χωρίστηκε σε δύο ομάδες.  Η μία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο του Lowell κ. Sokhary Chau, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) κ. Βασίλειο Καυκά, τον γερουσιαστή κ. Edward Kennedy, τον πρώην Δήμαρχο Lowell, κ. William Samaras και τον κ. Ματθαίο από την Ομοσπονδία, πήγαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο όπου έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους αντιπροσώπους των επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγιναν παρεμβάσεις σε ανοικτή ακρόαση από τον πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Η δεύτερη μάδα με την Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης, Τμήμα Lowell, Arlene Parquette και την Πρύτανη του Middlesex College, Dean Judith Hogan πήγε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου είχαν συζήτηση με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου (7 Ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Δρ. Νικόλαο Ζαχαριά ο οποίος είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Νοέμβριος 2015-). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρείας και της Διεθνούς Επιτροπής του International Symposium on Archaeometry

Να σημειώσουμε την ατάκα του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά όταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης (Απόδημου Ελληνισμού) είπε: «Ήμουνα στη Νέα Υόρκη πρόσφατα…» για να πάρει την απάντηση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας: «Κύριε Υπουργέ, ο Ελληνισμός της Αμερικής δεν είναι μόνο η Νέα Υόρκη».  Ναι, ήταν πρόσφατα ο κ. Χρυσουλάκης είπε ο κ. Κατσανιώτης.  Για να επανέλθει ο κ. Καυκάς «τώρα το μαθαίνω!»

Αργότερα, και όταν η 7μελή Επίσημη Αντιπροσωπεία του Lowell συναντήθηκε έγινε απολογισμός από τις συναντήσεις και υπήρξε ομοφωνία ότι σίγουρα υπάρχει διάθεση να προχωρήσει η αδελφοποίηση σε Ακαδημαϊκό Επίπεδο, στις επιχειρήσεις, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και λοιπά.

Η Τρίτη ημέρα της αποστολής στην Καλαμάτα τελείωσε με δείπνο μόνο για την αποστολή του Lowell όπου συμμετείχαν ο αναπληρωτής δήμαρχος και μέλη της αποστολής της Καλαμάτας όταν επισκέφτηκε το Lowell και υπεγράφη το πρώτο σκέλος της αδελφοποίησης των Ιστορικών πόλεων.

Βλέπε το σημερινό πρόγραμμα σε άλλο άρθρο.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου