Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Με επιτυχία έγινε η Αδελφοποίηση (Lowell – Καλαμάτα) -κεφάλαιο #2

  Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο

Από νωρίς το πρωί άρχισε το πρόγραμμα της αντιπροσωπίας του Lowell που βρίσκεται στην Καλαμάτα για το κεφάλαιο #2 της αδελφοποίησης των δύο πόλεων και ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε κάνει η αντιπροσωπεία της Καλαμάτας στο Lowell το περασμένο Απρίλιο.

Ο Δήμαρχος Sokhary Chau με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Η αντιπροσωπεία αναχώρησε από το ξενοδοχείο messinian icon που βρίσκεται στο messinian bay και συνάντησαν τον Μητροπολίτη Μεσσινί  ας κ. Χρυσόστομο.  Του οχήματος που μετέφερε την αποστολή από την Αμερική προηγείτο περιπολικό.   

Ο Μητροπολίτης δέχτηκε στο γραφείο του την αποστολή με μεγάλη χαρά και μετά το καλωσόρισμα του Μητροπολίτη ακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και κ. Sokhary Chau με τοποθετήσεις για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.  Στη συνέχεια μίλησαν οι επίσημοι αντιπρόσωποι από την Αμερική.


Οι αποστολές από τις δύο πόλεις με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο

Ο Μητροπολίτης έκανε δώρο σε κάθε ένα μέλος της αντιπροσωπείας εκκλησιαστικό βιβλίο.  Ακολούθησαν φωτογραφίες εντός και εκτός του Μητροπολιτικού μεγάρου.  Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής Του Σωτήρως όπου έγινε ξενάγηση από τον ιερέα του ναού.  Στη συνέχεια η αποστολή ανέβηκε στο κάστρο της Καλαμάτας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Καρέλια όπου υπάρχει μεγάλη συλλογή παραδοσιακών στολών, ανδρών και γυναικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Στο ναό που άρχισε η επανάσταση του 1821

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Ιερό Ναό που την 23η Μαρτίου 1821 άρχισε η Ελληνική επανάσταση.  Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό και έγινε περιήγηση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.  Ακολούθησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας.


Υπογραφή αδελφοποίησης

Στις 5:30μμ το η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας παιάνισε τον Αμερικάνικο και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο έξω από το παλιό Δημαρχείο.

Στις 7 έγινε η υπογραφή της αδελφοποίησης στην αίθουσα «Νικόλαος Πολίτης» του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.  Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι δύο Δήμαρχοι μαζί με τον πρώην Δήμαρχο του Λόουελ κ. Βασίλειο Σαμαρά επί δημαρχίας του οποίου άρχισαν οι συνομιλίες της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των δημάρχων.  Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.  Του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης το Γερουσιαστή Μασσαχουσέτης κ. Εντουαρντ Κέννεντυ και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλη Καυκά.

Η ημέρα τελείωσε με δείπνο στο εστιατόριο ELITE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου