Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΕΞ Τουρκίας: "Ξίνισε" με την Τσεχική Προεδρία ενώ ο Ερντογάν αναμασά ανθελληνικές "κορόνες"

 Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

H αντίδραση της Άγκυρας, που βρίσκει "χωρίς αξία" την αποδοκιμασία από μέρους της τσεχικής Προεδρίας στην ΕΕ, δείχνει ότι αυτή έχει πράγματι σημασία.

Αντώνης Φουρλής

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στη Λάρισα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της τρέχουσας δραστηριότητας μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και της προσωπικής επαφής με το προσωπικό τους. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της ημέρας, μετέβη στην 337 Μοίρα όπου λαμβάνοντας μέρος σε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση, συμμετείχε με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά σε πτήση ζεύγους διθέσιων Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16, στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Κυβερνήτες των δύο Α/Φ ήταν ο Διοικητής της 337 Μοίρας Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κρίκης και ο Επισμηναγός (Ι) Ιωάννης Τζικόπουλος.(EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΕΘΑ)

EUROKINISSI

Η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία, δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας (5 Σεπτεμβρίου) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας νέες ”κορόνες” και παραμένοντας συνεπής υπό αυτή την έννοια στην καθημερινή ρητορική του εναντίον της Αθήνας.

«Θα ήθελα να κάνω την ακόλουθη υπενθύμιση για την Ελλάδα, η οποία πρόσφατα έχει εντείνει την παρενόχληση και την αγένεια της προς τη χώρα μας..Η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας, καθώς δεν είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Το συνεχιζόμενο ”κρεσέντο” του Τούρκου Προέδρου εδραιώνει την πεποίθηση ότι ο Ερντογάν θα συνεχίζει να εφαρμόζει την τακτική όξυνσης, θεωρώντας ότι έτσι αποκομίζει οφέλη στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ενόψει των εκλογών στα μέσα του 2023, ενώ πασχίζει να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι ...η Ελλάδα προκαλεί και κάνει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σε συνέχεια αυτής της θεωρίας μάλιστα - σύμφωνα με πληροφορία που μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu (Tρίτη 6 Σεπτεμβρίου) - ”συνεχίζεται η προσπάθεια ενημέρωσης του ΝΑΤΟ (από την Τουρκία) για το γεγονός ότι οι ελληνικοί S-300 κλείδωσαν τουρκικά μαχητικά”, με τον Τούρκο Πρόεδρο να προσθέτει ότι ”η Ελλάδα γνωρίζει τις ευαισθησίες μας”.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου