Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η έκθεση «Αγιο Ορος: Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας» στο Μαλιώτειο

ΜΠΡΟΥΚΛΑΪΝ. ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ. Το Mount Athos Foundation of America (MAFA) και το Mount Athos Center of Thessaloniki (Αγιορειτική Εστία) ανακοινώνουν τη λειτουργία της έκθεσης «Αγιο Ορος: Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας», η οποία έχει σκοπό να δώσει στους Αμερικανούς θεατές την αίσθηση ενός εικονικού προσκυνήματος στα μοναστήρια του Αγίου Ορους.

Η έκθεση αυτή, που θα φιλοξενηθεί στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (Maliotis Cultural Center) για περίπου δύο μήνες το ερχόμενο φθινόπωρο, θα περιλαμβάνει έναν πίνακα για κάθε ένα από τα 20 αγιορείτικα μοναστήρια που θα παρουσιάζει την ιστορία και τις παραδόσεις τους, καθώς και πρόσθετους πίνακες που αφορούν τη ζωή στο Αγιο Ορος.

Η Εκθεση θα εγκαινιαστεί με μια εορταστική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 2:00 την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022. Το θέμα του εορτασμού θα είναι: «Σκέψεις για μια μέρα στο Αγιο Ορος». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, έναν επισκέπτη αγιορείτη μοναχό, τη μητέρα ενός αγιορείτη μοναχού και διάφορους ακαδημαϊκούς. Το επίσημο δείπνο θα συνοδεύεται από αποκλειστική προβολή ενός πρόσφατα ανακαλυφθέντος Αγιορείτικου ντοκιμαντέρ του 1929 ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την εικονογραφική αυτή αποτύπωση της ζωής και της αρχιτεκτονικής των αρχαίων αγιορείτικων μοναστηριών.

Με χαρά οι διοργανωτές αναμένουν τους επισκέπτες στον εορτασμό αυτό που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του MAFA με την Αγιορειτική Εστία.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου