Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Μαύρα σύννεφα για το ΠΑΙΔΕΙΑ στο Πανεπιστήμιο του Ροντ Άϊλαντ

  Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2022


Ο Ελληνισμός πρέπει να κινητοποιηθεί τώρα

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑ στο πανεπιστήμιο του Ροντ Άϊλαντ (University of Rhode Island) για άλλη μία φορά βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα.

Είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει, τουλάχιστον από το 2015.  Σήμερα όμως και μετά από πολλά έξοδα κάποιοι θέλουν να «ξηλώσουν» τα έργα υποδομής που με κόπο έχουν γίνει και με χρήματα της Ελληνικής Ομογένειας.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι παρ’ ότι το Πανεπιστήμιο του Ροντ Άϊλαντ έχει συνάψει συμφωνία με την «εταιρεία» ΠΑΙΔΕΙΑ για 400 χρόνια (leasing) να γίνει κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο χώρο του Πανεπιστημίου ζητάει από την ΠΑΙΔΕΙΑ να σταματήσει και να ξηλώσει τα έργα υποδομής!  

Για όσους από εμάς έχουμε συμβάλλει να γίνει το μεγάλο έργο της ΠΑΙΔΕΙΑ που έχει γίνει στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (University of Connecticut) και είναι ένα θαύμα ανησυχεί με αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό στο Πανεπιστήμιο του Ροντ Άϊλαντ.   To ΠΑΙΔΕΙΑ κάνει προγράμματα Ελληνικών σπουδών σε διαφορα μέρη και χώρες (9 μέρη συνολικά).

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε με πρόσχημα ότι το έργο της ΠΑΙΔΕΙΑ δεν έχει ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί η διεύθυνση του Πανεπιστημίου κατέφυγε στο δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε υπέρ της ΠΑΙΔΕΙΑ. 

Όμως στο τέλος του μηνός το θέμα πηγαίνει στη διαιτησία με κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και με το ξήλωμα των έργων που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο URI για την κατασκευή του έργου που θα ήταν κάτι παρόμοιο με το ΠΑΙΔΕΙΑ στο UConn. 

Πολλές επιστολές έχουν σταλεί από επώνυμους στην διεύθυνση του Πανεπιστημίου αλλά και στην κυβέρνηση της Πολιτείας Ροντ Άϊλαντ (State of Rhode Island). 

Κατόπιν αιτήματος του καθηγητή κ. Ηλία Τομάζου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς είχε κάνει παρέμβαση υπέρ της ΠΑΙΔΕΙΑ στην κυβερνήτη Gina Raimondo της Πολιτείας Ροντ Άϊλαντ.  Ενώ είχαν δοθεί και επιστολές συμπαράστασης και είχαν συγκεντρωθεί υπογραφές υπέρ της ΠΑΙΔΕΙΑ.

Δυστυχώς όμως η διεύθυνση του Πανεπιστημίου άλλαξε όπως άλλαξε και η κυβερνήτης αφού έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Biden στην Ουάσιγκτον και η ΠΑΙΔΕΙΑ "πιέζεται να εγκαταλείψει το έργο".

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. κάλεσε τον καθηγητή κ. Τομάζο να μιλήσει απόψε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Επίσης προσκάλεσε και τον ελληνικής καταγωγής πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Άϊλαντ κ. Λεωνίδα Ραπτάκη ο οποίος γνωρίζει το θέμα. 

Πληροφορίες του paneliakos.com αναφέρουν ότι έχουν προσκληθεί από τον διαιτητή/δικαστή να παρευρεθούν στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου, 2022 που θα γίνει και η ακροαματική διαδικασία της διαιτησίας οι κύριοι Λ. Ραπτάκης και Κ. Περδικάκης κάτοικοι Ροντ Άιλαντ.

Πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε θεμιτό μέσο να βοηθήσουμε την εταιρεία ΠΑΙΔΕΙΑ και να δοθεί χρόνος στο ΠΑΙΔΕΙΑ να κάνει το έργο της και στο URI.

Ευχόμαστε μέσα σε όλα αυτά να μην υπάρχει ανθελληνισμός από τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου