Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Μητροπολίτης Κοζάνης: Οι γυναίκες σήμερα βιάζονται γιατί κυκλοφορούν ημίγυμνες

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης εξομοίωσε επίσης τις εκτρώσεις με τους φόνους.
Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος
Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος
YOUTUBE/TOP CHANNEL ΚΟΖΑΝΗ

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης, λάβρος κατά των γυναικών που επιλέγουν την έκτρωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα εμφανίστηκε την Παρασκευή, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αναφέροντας πως “διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους”.

Όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, αφού, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων (όπως συνέβη σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας) στο κήρυγμά του ο γνωστός για τις ακραία συντηρητικές, συνήθως, θέσεις του μητροπολίτης ουσιαστικά ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν “κοινωνικά” οι εκτρώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας “παλιάνθρωπος” τις βίαζε, ενώ τώρα “κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις”!

“Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα” υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως “άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών”.

Υπενθυμίζεται ότι η άμβλωση είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών από το 1986.

HuffpostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου