Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Bloοmberg: Η Ρωσία στέλνει το πρώτο φορτίο από το νέο εργοστάσιο της LNG στην Ελλάδα

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 2022

Το πρώτο φορτίο από το εργοστάσιο LNG της Πορτόβαγια στις ακτές της Βαλτικής θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα.

STRINGER . VIA REUTERS

Η Ρωσία θα στείλει την πρώτη αποστολή από τον νεότευκτο τερματικό της σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ελλάδα, έναν προορισμό- έκπληξη, όπως αναφέρει το Bloomberg καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

Το πρώτο φορτίο από το εργοστάσιο LNG της Πορτόβαγια στις ακτές της Βαλτικής της Ρωσίας θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα, σύμφωνα μ΄ένα άτομο που έχει άμεση γνώση του θέματος, το οποίο αρνήθηκε να κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Η ταυτότητα του αγοραστή του φορτίου δεν αποκαλύφθηκε.

Ο νέος τερματικός σταθμός, που βρίσκεται κοντά στον κλειστό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream προς τη Γερμανία, ξεκινά εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου ενεργειακής κρίσης που επιδεινώθηκε από την απόφαση της Ρωσίας να περικόψει τις ροές προς την Ευρώπη. Όμως, ενώ οι προμήθειες του αγωγού έχουν ουσιαστικά σταματήσει, το υπερψυγμένο καύσιμο από ένα άλλο ρωσικό εργοστάσιο LNG εξακολουθεί να καταφθάνει στα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Η Gazprom δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom ολοκλήρωσε τις δοκιμές διάρκειας 72 ωρών στη μικρής κλίμακας εγκατάσταση τη Δευτέρα, με «κάποια έγγραφα» να απομένουν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Βιτάλι Mαρκέλοφ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το εργοστάσιο έχει ήδη παράγει περίπου 30.000 τόνους LNG.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν κυρώσεις για το ρωσικό LNG στην Ευρώπη, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε να λαμβάνει υπερψυκτικά καύσιμα από τη χώρα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η μοναδική ελληνική εγκατάσταση για LNG στη Ρεβυθούσα μπορεί να στέλνει περίπου 6 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο, τα μισά από τα οποία κατευθύνονται στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία και τα υπόλοιπα στην εγχώρια αγορά.

Η Βουλγαρία αποκόπηκε από το φυσικό αέριο του ρωσικού αγωγού νωρίτερα αυτό το έτος, αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους νέους όρους πληρωμής από τη Ρωσία.

Το δεξαμενόπλοιο Pskov LNG βρίσκεται επί του παρόντος αγκυροβολημένο στο εργοστάσιο LNG της Πορτόβαγια, μεταφέροντας την πρώτη αποστολή επί του πλοίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου