Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΘ: Επενδύσεις και δημόσια έργα στην κορυφή της ατζέντας Μητσοτάκη

  Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 2022

Τι εξαγγέλλει ο Κυριάκος;  Αυτά που οφείλει να κάνει σαν κυβέρνηση;  Αυτά μας τα είπε αυτός αλλά… και άλλοι…  Για την Ελληνική Ομογένεια τι έχει να κάνει;  ΤΙΠΟΤΑ!!!  Από το 2007 και μετά ΤΙΠΟΤΑ.  Κανένας τους.  Θα έρθει η ώρα, και πολύ φοβάμαι σύντομα που θα απλώσουν χείρα βοηθείας.  Μάλλον θα είναι αργά.  Πολύ αργά.  ΕΜΕΙΣ Κυριάκο κάναμε και κάνουμε το ιερό καθήκον να συγκρατήσουμε την αφομοίωση, να υποστηρίζουμε την Ελλάδα, με κάθε τρόπο.  Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.  Αλλά, βαρεθήκαμε Κυριάκο με την αδιαφορία σας.  Με κολλυβογράμματα και προσευχές...  Τότε δεν είχατε, ήταν το ΔΝΤ, τώρα που διαφημίζουνε ότι έχετε;  Αλλά, φτάνει η ώρα που θα σβήσει η οργανωμένη Ομογένεια, τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες οι Κοινότητες...  Ακούς Κυριάκο;  Δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι μηδενιστές αλλά και εσύ!!!  paneliakos.com

Αναπτυξιακό «άνεμο» προσδοκούν στην κυβέρνηση να δώσει και η παρουσία της αντιπροσωπείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ)

ΔΕΘ: Επενδύσεις και δημόσια έργα στην κορυφή της ατζέντας Μητσοτάκη | tovima.gr

Την πολυπόθητη φυγή προς τα εμπρός θα επιχειρήσει (και) με αέρα επενδύσεων και δημόσιων έργων ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, με την κυβέρνηση άλλωστε να προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να μετατοπίσει το δημόσιο ενδιαφέρον σε πιο «θετικές» εξελίξεις, στρώνοντας ουσιαστικά τον δρόμο για το καθιερωμένο πολιτικο-οικονομικό ορόσημο της Θεσσαλονίκης.

Ηδη από την πρώτη του, ως πρωθυπουργός, ΔΕΘ το 2019, ο Μητσοτάκης είχε επιστρατεύσει το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» συνδέοντάς το άμεσα με τις ιδιωτικές επενδύσεις και δεσμευόμενος έκτοτε για διαμοιρασμό «ευκαιριών και πλούτου» στην κοινωνία.

Θεωρείται δεδομένο ότι στην σημερινή ομιλία του ο ίδιος θα προχωρήσει σε εκτενή… απολογισμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προσέλκυσης ξένων ή εγχώριων επενδύσεων και προώθησης μεγάλων έργων, σε άμεση συνάρτηση προφανώς με τα πολιτικά μηνύματά του περί σταθερότητας και αξιοπιστίας.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «σε μια από τις πλέον δύσκολες και ταραχώδεις περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας, η ελληνική οικονομία όχι μόνο αντέχει, αλλά και ενδυναμώνεται». Μια εικόνα η οποία, κατά τον Γιάννη Οικονόμου, επιβάλλει «τη διατήρηση των συνθηκών σταθερότητας, ώστε να συνεχίσουμε τη στήριξη» των πολιτών και των επιχειρήσεων.

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία παράγει πολιτικές λύσεις και είναι το θεμέλιο της κοινωνικής ευημερίας» σημείωσε.

Μετά τις πρόσφατες προπαρασκευαστικές συσκέψεις του Μητσοτάκη στον Βορρά δημοσιοποιήθηκαν 30 πρότζεκτ και παρεμβάσεις (στις υποδομές, στην υγεία, στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, αλλά και αναπλάσεις) που, κατά τους κυβερνητικούς, «διαγράφουν την πορεία για τη Θεσσαλονίκη του 2030» ενώ ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε χθες στο Μαξίμου εκπροσώπους του ομίλου της United Group για το σχέδιο επενδύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα έως το 2027 (εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών για κάλυψη 4,5 εκατ. ιδιωτών και επιχειρήσεων).

«Το 2022 θα είναι ένα έτος που θα σημειωθεί ρεκόρ όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα» είπε ο Μητσοτάκης, έχοντας φέρει στο προσκήνιο από τις προηγούμενες ημέρες προετοιμασίας της παρουσίας του στη ΔΕΘ, την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης να κοιτάζει οργανωμένα την επόμενη μέρα, ανάμεσα σε άλλα αλλάζοντας και το τοπίο για τους επενδυτές.

Διεθνής εκστρατεία

Αναπτυξιακό «άνεμο» προσδοκούν στην κυβέρνηση να δώσει και η παρουσία της αντιπροσωπείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ) υπό τον υπουργό Οικονομικών Αμπντάλα αλ Μάρι και οι προσπάθειες αναζήτησης νέων πεδίων συνεργασίας, ενώ ο Μητσοτάκης αναμένεται να διερευνήσει την προοπτική ξένων επενδύσεων προς την Ελλάδα με επαφές που διεκδικεί για τις 20-23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη όπου θα μεταβεί για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Κατά την παραμονή του σε αμερικανικό έδαφος είναι βέβαιο ότι θα φέρει μπροστά το «μεταρρυθμιστικό προφίλ» της κυβέρνησής του, με ειδικότερες αναφορές στο «θετικό» επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και «στην προστιθέμενη αξία» που όπως είπε ο ίδιος χθες από το Μαξίμου, «δημιουργείται συνολικά στη χώρα».

Ειδικά το ταξίδι στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνει μόνο το θέμα της οικονομικής συνεργασίας αλλά επιπλέον τα ενεργειακά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ακόμα όμως και την Αλεξανδρούπολη καθώς εκκρεμεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για το οποίο προ ημερών ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ εκτιμούσε ότι θα αποτελέσει «γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου