Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια ομιλία του στα Χανιά.
Μητσοτάκης: Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων | tanea.gr«Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι», τόνισε, φωτίζοντας τη σημασία των φετινών ευρωεκλογών. «Ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαίου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές» είπε χαρακτηριστικά.
Στόχος μου είναι να μεγαλώσει ο εθνικός πλούτος και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του που δίνει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και στη μείωση της φορολογίας.
Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν φυσικά τα καρφιά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης για έλλειψη προγράμματος και δη κοστολογημένου είπε ότι «για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει».

«Η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική»

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας.»
Με αυτά τα συγκινητικά λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να διδαχθεί από τον Ελεύθερο Βενιζέλο, τον Εθνάρχη, που ταυτίστηκε με το νησί μας. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση . Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον ψηλορείτη. ‘Αλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελεύθεριου Βενιζέλου. Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».