Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Με τον Ολυμπιακό θα παίζει ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Κόροιβος – Μαρούσι 76-70 (3-2)

Επέβαλε την ανωτερότητά του, πανηγύρισε έξαλλα την παραμονή …

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη έκανε το καθήκον του, νίκησε με 76-70 το Μαρούσι και πανηγύρισε μαζί με τους φιλάθλους του την παραμονή στην Α2 Εθνική μπάσκετ.
Το τελικό σκορ, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, αφού από την αρχή ο Κόροιβος πήρε μια διαφορά στο σκορ, που έφτασε ακόμη και στους 24 πόντους, αλλά κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά και τα συνεχόμενα τρίποντα των φιλοξενούμενων, έφεραν το τελικό σκορ, που αδικεί την ομάδα της Ηλείας.
Όπως και να έχει, σε όλη την σειρά των αγώνων, ο Κόροιβος έδειξε ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από το Μαρούσι και δίκαια πανηγυρίζει την παραμονή.
Μια παραμονή που την άξιζε 100%.
Ήταν εμφανώς καλύτερος …
Ο Κόροιβος ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και απέκτησε άμεσα τον έλεγχο του, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Δημήτρη Χείλαρη, που έκανε ότι ήθελε κάτω από τα καλάθια. Η διαφορά έφτασε στο τέλος του α’ δεκαλέπτου ακόμα και σε διψήφια διαφορά (23-13), με το Μαρούσι να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό που είχε δώσει ο Κόροιβος. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ δεκάλεπτο, όπου ο Κόροιβος ήταν μπροστά με 45-32.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες 28,6% ευστοχίας στο τρίποντο, τα ριμπάουντ να είναι  στο 21-17 για τον Κόροιβο, ενώ υπέρ της η ηλειακή ομάδα είχε και τις ασίστ (8-6). Η μεγαλη διαφορά ήταν στις ευκαιρίες από κάτω ή κοντά στο καλάθι, με τον Κόροιβο να έχει 71,4% ευστοχίας, την ώρα που το Μαρούσι είχε μόλις 31,6%.
Στο β’ ημίχρονο ο Κόροιβος είχε συνεχώς τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και κατάφερε με τον Λεϊμάνις και τον Χείλαρη να ξεπεράσει τους 20 πόντους. Το Μαρούσι προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά της γ’ περιόδου και μείωσε στους 15 (56-41), όμως 5 σερί πόντοι του Γκιούζελη έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 61-42. Στο φινάλε του αγώνα ο Κόροιβος εχασε καπως το καθαρο μυαλό που ειχε, με το Μαρούσι να δίνει τον… υπέρ πάντων αγώνα με το Στασινό και να μειώνει τη διαφορά ακόμα και στους 6 (76-70), όμως αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τον Κόροιβο να παραμένει στην κατηγορία και το Μαρούσι να αποχαιρετά για τη Β’ Εθνική.
Η πανηγυρική συνέντευξη του Σπύρου Σαμόλη:
«Από τα στατιστικά και μόνο αποδεικνύεται ότι η ομάδα είχε την υπέροχη στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και απλώς κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος έδωσαν το δικαίωμα στο Μαρούσι να μειώσει τη διαφορά από τα επίπεδα που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ήμασταν, όμως, καλύτεροι συνολικά και δίκαια κατακτήσαμε τη νίκη και το στόχο της παραμονής. Πιστεύω πως η ομάδα είχε σε όλη αυτή τη σειρά τη συγκέντρωση και την ομοψυχία που χρειάζεται σε τέτοια ματς. Τους τελευταίους δυόμισι μήνες αυτό που έχουμε πετύχει σαν ομάδα είναι πάρα πολύ σπουδαίο, έστω κι αν πολλές φορές δεν είχαμε το χρόνο και την πολυτέλεια να το αντιληφθούμε καν λόγω της πίεσης και της δύσκολης θέσης στην οποία ήταν η ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοίκηση για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει για τον Κόροιβο όλα αυτά τα χρόνια, στους παίχτες μου που δούλεψαν πολύ σκληρά και στον κόσμο που τον τελευταίο καιρό τον νιώσαμε δίπλα μας να μας δίνει τη δύναμη που είχαμε ανάγκη».
Διαιτητές: Τζαφλέρης-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. (Πίγκας)
Δεκάλεπτα: 23-15, 45-32, 61-42, 76-70
Κόροιβος (Σαμόλης): Χείλαρης 22 (2), Καπώνης, Λαμπρόπουλος 5, Μαραγκάκης 7 (1), Γκιουζέλης 12 (2), Τσιάκος 9, Λεϊμάνις 18 (2), Γραβάνης, Θεοδωράκος 3 (1).
Μαρούσι (Κεραμιδάς): Κουκουλάς 8, Στασινός 20 (3), Ξυδάς 8 (2), Χατζηδάκης 12, Γκουαλτιέρι, Κανέλλης 4 (1), Λυκογιάννης 12 (3), Σουρλής 3 (1), Παπαγεωργόπουλος 3 (1), Μιχαλούτσος.
Παρέμεινε και ο Απόλλωνας 
Την παραμονή στην κατηγορία πανηγύρισε ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος επικράτησε της Καβάλας με 78-60 και έκανε το 3-2, στέλνοντας στη Β’ Εθνική τους «αργοναύτες» μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην κατηγορία.
Τα αποτελέσματα
Playouts
Απόλλων Πάτρας – Καβάλα 78-60, Κόροιβος – Μαρούσι 76-70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου