Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Στον «αέρα» προσωπικά δεδομένα 49 εκατ. χρηστών του Instagram

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Τεχνολογία 

Αντιμέτωπο με νέο, τεράστιο σκάνδαλο διαρροών προσωπικών δεδομένων των χρηστών αντιμετωπίζει το Facebook. Αυτή τη φορά, διέρρευσαν στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα 49 εκατ. χρηστών του Instagram, ανάμεσά τους και γνωστοί influencer, εταιρίες και celebrities. 
Τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως: η εικόνα προφίλ, ο αριθμός των ακολούθων, η τοποθεσία (πόλη και χώρα) και στοιχεία επικοινωνίας, όπως η διεύθυνση email και ο αριθμός τηλεφώνου.
Η διαρροή φαίνεται να έγινε μέσω μιας βάσης δεδομένων της Amazon Web Services η οποία ήταν ανοικτή στο κοινό καθώς δεν απαιτούνταν κωδικός. Υπεύθυνη για τη διαρροή φαίνεται πως είναι μια εταιρεία marketing με έδρα την Βομβάη της Ινδίας, την Chtrbox, η οποία πληρώνει influencers για να διαφημίζουν προϊόντα στους λογαριασμούς τους. 
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "The Sun", ορισμένες διασημότητες επιβεβαίωσαν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα τους είχαν διαρρεύσει, παρόλο που δεν είχαν καμία επαφή με την Chtrbox.
«Εξετάζουμε το πρόβλημα για να κατανοήσουμε αν τα δεδομένα που περιγράφονται - συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των τηλεφωνικών αριθμών - προέρχονταν από το Instagram ή από άλλες πηγές. Ζητούμε επίσης από την Chtrbox να διαπιστώσει από πού προέρχονται αυτά τα δεδομένα και πώς έγιναν διαθέσιμα στο κοινό» δήλωσε εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο BBC. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου