Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Απολύθηκε δημοσιογράφος για σχόλιο σε βάρος του Τσίπρα


Πέμπτη, 6 Ιουλίου, 2017Πηγή: Facebook/Constantinos Bogdanos.
ΑΘΗΝΑ. Στην απόλυση του δημοσιογράφου-παρουσιαστή Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάι», εξαιτίας ενός σχολίου που έκανε στον αέρα εκείνος σε βάρος του Πρωθυπουργού.
Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του κ. Μπογδάνου με τίτλο «’Σκάι’ στις 3» όταν ο τελευταίος είπε πως πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κρύβονται πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα.
Επί λέξει ο κ. Μπογδάνος ανέφερε: «Είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Ελληνα Πρωθυπουργού κι ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια. Δηλαδή να του πει ‘είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι;’ ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργό σε πρωθυπουργό».
Ο τηλεοπτικός σταθμός αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωσή του:
«Ο ‘Σκάι’ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στη σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Ελληνα Πρωθυπουργού. Ο ‘Σκάι’ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά το κανάλι σε ανακοίνωσή του.
Ο δημοσιογράφος, ωστόσο, έδωσε συνέχεια στην υπόθεση κάνοντας σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο διατηρεί λογαριασμό: «Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ‘Σκάι’ για μένα δεν αναφέρει καν τι είπα». Απαντώντας στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του ο Μπογδάνος επανήλθε: «Είπα ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν ‘πρώην σύντροφοι’ του Αλέξη», έγραψε.
Στην όλη υπόθεση έντονα αντέδρασε και το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
»Η αναγνώριση εκ μέρους του ‘Σκάι’ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου