Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2017

  • Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο, πάνω από το κάστρο της Μονεμβασιάς.
  • Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τον υδράργυρο να φτάνει τη Δευτέρα μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε Αττική και Δυτική Μακεδονία. Την Τρίτη προβλέπονται μέχρι και 40 βαθμοί σε ορισμένες περιοχές, με την ζέστη να υποχωρεί από την Τετάρτη.
  • Σε σκληρότατη ανακοίνωσή της εναντίον της κυβέρνησης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταγγέλλει διαρκή «συστηματική και μεθοδική επιχείρηση» για «πλήρη υποταγή και χειραγώγηση» της Δικαιοσύνης - φτάνοντας μάλιστα στο στο σημείο να πει ότι ακολουθείται «το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας». Η ΕΔΕ αφήνει επίσης αιχμές για «"δημοσιογράφους" έμμισθους κονδυλοφόρους» που υποκινούνται μέχρι και από βουλευτές.
  • Στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως θα προσφύγει ο βουλευτής της ΝΔ και πρωήν υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, έπειτα από δημοσίευμα που ισχυρίζονταν ότι είχε παρέμβει σε ποινικές υπόθεσεις. Ο Χ.Αθανασίου μίλησε για «αθλιότητες των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ».
  • Μάχη με τις φλόγες στο Λαγώποδο της Ζακύνθου δίνουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, μετά από πυρκαγιά στην θέση Καταλούπου την Κυριακή που πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και καίει δασική έκταση. Κινδύνευσαν και σπίτια.

Κόσμος

  • Δύο Ιορδανοί σκοτώθηκαν και ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν. Ο χώρος αποκλείστηκε από την ιορδανική αστυνομία.
  • Μετά από άλλη μία ημέρα σφοδρών συγκρούσεων στους δρόμους του Καράκας, η αντιπολίτευση καλεί σε νέα γενική απεργία -αυτή τη φορά, διήμερη- την ώρα που ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο επέμεινε πως θα προχωρήσουν οι κάλπες για την ανάδειξη Συνταγματικής Συνέλευσης για αναθεώρηση του Συντάγματος. Η πολιτική κρίση έχει βρεθεί εκτός ελέγχου την ώρα που η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα βρίσκεται οικονομικά επί ξυρού ακμής.
  • Ενας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, έγινε γνωστό από τις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι συνθήκες του περιστατικού είναι ασαφείς, όμως το Ισραήλ έχει γίνει στόχος επικρίσεων από τον μουσουλμανικό κόσμο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας στο Όρος του Ναού.
  • Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο κατέληξαν σε συμφωνία για το πλαίσιο επιβολής νέων κυρώσεων σε Ρωσία, Ιράν και Βόρειο Κορέα -με το εξίσου σημαντικό σημείο πως περιλαμβάνεται και... «διακόπτης ασφαλείας» για την περίπτωση που ο Λευκός Οίκος προσπαθήσει να χαλαρώσει μέτρα εναντίον της Μόσχας.
  • Το Ιράν και το Ιράκ υπέγραψαν συμφωνία για την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας τους και του πολέμου κατά της «τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει ανησυχίες στην Ουάσινγκτον.

Οικονομία

  • Διευκρινίσεις, με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με τις προμήθειες που χρεώνουν από τη Δευτέρα οι τράπεζες για την πληρωμή φόρων με μετρητά στα γκισέ. Επίσημο αίτημα για μείωση των χρεώσεων.
  • Σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το νέο σύστημα διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς πλέον οι εφορίες, το σύστημα TAXIS και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαθέτουν όλα τα δεδομένα για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών και να επιβάλουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.
  • Τα κλειδιά των ακινήτων, τα οποία αποκτήθηκαν ή είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, θα μπορούν να παραδώσουν εθελοντικά στις τράπεζες όσοι δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό, πετυχαίνοντας, ωστόσο, συγκριτικά καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής ή και διαγραφή της.
  • Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
  • Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η μείωση του αφορολόγητου ποσού θα εφαρμοστεί από το 2019, έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε συμφωνηθεί, καθώς θεωρεί ότι δεν θα εκπληρωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Αθλητισμός

  • Με 21 παίκτες στην αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα για το Βελιγράδι η αποστολή του Ολυμπιακού, εν όψει του πρώτου αγώνα με την Παρτιζάν για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, που θα γίνει την Τρίτη. Ο Μπέσνικ Χάσι, που θα καθήσει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μποτία, Ανδρούτσο και Ελαμπντελαουί, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Το ίδιο ισχύει και για τον Ταχτσίδη, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα για τα δύο ματς με τους πρωταθλητές Σερβίας, όπως και οι Ελιουνούσι, Μανθάτης, Μάρτινς, Σκαφίδας και φυσικά ο νεοαποκτηθείς Μίλιτς.
  • Μία από τις θρυλικότερες μορφές της ιστορίας του Ολυμπιακού, ο Θανάσης Μπέμπης, έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1950, ο εκλιπών συνέδεσε την καριέρα και το όνομά του με τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και εννέα κύπελλα Ελλάδας, καθώς και ένα Βαλκανικό Κύπελλο.
  • Την απόκτηση του Χρβόγε Μίλιτς από την Φιορεντίνα ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Ο Κροάτης αμυντικός πέρασε το Σάββατο από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την Κυριακή υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».
  • Ωρα Champions League για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, στον πρώτο αγώνα του Γ' προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, καθώς θα παίξει την Τρίτη οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στο Βελιγράδι την Παρτιζάν, ενώ η Ένωση υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η UEFA ανακοίνωσε πως το ματς του Ολυμπιακού θα διευθύνει ο Ιταλός διαιτητής, Νταβίντε Μάσα, ενώ αυτό της ΆΕΚ ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτζ.
  • Μετά την απόκτηση του Μπενζαμέν Μεντί, η Μάντεστερ Σίτι ολοκλήρωσε μια ακόμη μεταγραφή, αυτή του Ντανίλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αφήνει την πρωταθλήτρια Ισπανίας για να συνεχίσει, για τα επόμενα πέντε χρόνια, την καριέρα του στην πρέμιερ λιγκ, με τους «πολίτες» να καταβάλλουν στη «βασίλισσα» το ποσό των 37 εκατ. ευρώ. Με τις προσθήκες Μεντί και Ντανίλο η Σίτι θα έχει ξοδέψει συνολικά 250 εκατ. ευρώ, στη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ποσό ρεκόρ, στην ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου