Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ

Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017

ΗΠΑ: Τροποποίησαν ελαττωματικά γονίδια ανθρώπινων εμβρύων
Τα πειράματα κατέδειξαν ότι είναι δυνατόν να «επιδιορθωθούν» αποτελεσματικά και χωρίς κινδύνους τα γενετικά ελαττώματα που ευθύνονται για τις κληρονομικές ασθένειες.
Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να τροποποιήσουν τα ελαττωματικά γονίδια σε ανθρώπινα έμβρυα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την επαναστατική τεχνική CRISPR, ανέφερε την Πέμπτη η επιστημονική επιθεώρηση MIT Technologie Review.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα δημοσιευθούν προσεχώς σε επιστημονική επιθεώρηση» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερικ Ρόμπινσον, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Επιστημών και Υγείας του Ορεγκον (OHSU) όπου διεξήχθη η έρευνα. «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη MIT Technologie Review, η οποία επικαλείται έναν από τους επιστήμονες της ομάδας, τα πειράματά τους κατέδειξαν ότι είναι δυνατόν να «επιδιορθωθούν» αποτελεσματικά και χωρίς κινδύνους τα γενετικά ελαττώματα που ευθύνονται για τις κληρονομικές ασθένειες.

Οι επιστήμονες δεν επέτρεψαν στα τροποποιημένα έμβρυα να αναπτυχθούν πέρα από μερικές ημέρες.

Τεράστια δυνατότητα για τη γενετική ιατρική

Ο Σάιμον Ουάντινγκτον, καθηγητής τεχνολογίας γενετικής μεταφοράς στο University College του Λονδίνου, τόνισε ότι «είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσουμε αυτές τις έρευνες, δεδομένου ότι δεν έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό».

Ερευνητές στην Κίνα ήταν οι πρώτοι που το 2015 τροποποίησαν τα γονίδια ενός ανθρώπινου εμβρύου, με μέτρια αποτελέσματα.

Η τεχνολογία CRISPR/Cas9, μηχανισμός που ανακαλύφθηκε στα βακτήρια, συνιστά τεράστια δυνατότητα για τη γενετική ιατρική καθώς επιτρέπει να τροποποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά τα γονίδια. 

Πρόκειται για «μοριακό ψαλίδι» που μπορεί, με μεγάλη ακρίβεια, να αφαιρεί τα ανεπιθύμητα τμήματα ενός γονιδιώματος και να τα αντικαθιστά με νέα τμήματα DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου