Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 30 Ιουλίου, 2017

  • Στο σχέδιο της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τα συσσίτια προς τους πρόσφυγες με μετρητά αναφέρθηκε εκ νέου σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση «προβεί σε άστοχες ενέργειες» και αφαιρέσει κονδύλια και προσωπικό από την Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει την Ιταλία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
  • Τους συνέδρους απασχόλησαν οι προοπτικές της οικονομίας, η έξοδος της χώρας στις αγορές, καθώς και τα επόμενα βήματα, με δεδομένο τον στόχο της κυβέρνησης, όπως ετέθη την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, για οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία έως τον Αύγουστο του 2018
  • Στόχος επίθεσης με μολότοφ έγινε για άλλη μία φορά το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια. Αγνωστοι πέταξαν μολότοφ, μέρα μεσημέρι, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούν το σπίτι, χωρίς να υπάρξουν τραυματίσμοι. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
  • Aυξημένη είναι από η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς σταδιακά από σήμερα, Σάββατο, και τις επόμενες ημέρες, η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού θα κορυφωθεί.
  • Για μία περίεργη, όσο και περίπλοκη υπόθεση απευθείας ανάθεσης έργου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Τα Νέα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική ζημίες εις βάρος του Δημοσίου που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Τι απαντά το υπουργείο Άμυνας.

Κόσμος

  • Οι πολίτες της Βενεζουέλας καλούνται να εκλέξουν μία νέα Εθνοσυνέλευση που θα έχει την εξουσία μεταρρύθμισης του Συντάγματος. Η ψηφοφορία διεξάγεται εν μέσω διαδηλώσεων και με την αντιπολίτευση να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία, κατηγορώντας τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο για προσπάθεια αρπαγής της εξουσίας.
  • Οι αρχές της Αυστραλίας απέτρεψαν «τρομοκρατικό σχέδιο» φερόμενων ισλαμιστών που στόχευε στην «κατάρριψη» αεροσκάφους με την χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, τονίζοντας ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας σε προάστια του Σίδνεϊ.
  • Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, σε απάντηση των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βορείου Κορέας, ανακοίνωσε την Κυριακή η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
  • Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο ήταν γνωστός ισλαμιστής και είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης, γνωστοποίησαν οι γερμανικές αρχές, ωστόσο τα ακριβή του κίνητρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί, καθώς βρίσκεται σε ασταθή ψυχολογική κατάσταση.
  • Αποφυλακίστηκαν το πρωί του Σαββάτου οι επτά συνεργάτες της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, αφού παρέμειναν υπό κράτηση για οκτώ μήνες. Οι δημοσιογράφοι ευχήθηκαν να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα και οι τέσσερις συνάδελφοί τους που παραμένουν στην φυλακή.

Οικονομία

  • Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, λόγω βελτίωσης της οικονομικής ανθεκτικότητας, της σταθερής δημοσιονομικής υπεραπόδοσης και τις ευνοϊκές προοπτικές.
  • Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 ελληνικές εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά έχουν «σκάσει». Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ.
  • Η διαρκής άνοδος του ελληνικού τουρισμού δίνει ώθηση και στην ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τις εξοχικές κατοικίες. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στα πάνω της ως τουριστικός προορισμός. Αυτό βοηθά και την αγορά εξοχικών κατοικιών, παρατηρούν κτηματομεσίτες και εργολάβοι, σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
  • Στο ιλιγγιώδες ποσό των 23.319.986.752 ευρώ ανήλθαν στο διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2017 οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), αυξημένες κατά 827.180.068 ευρώ σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2017.
  • Άτυπη συνάντηση με στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (πρόεδρος Νίκος Καραμούζης και γγ Χαρούλα Απαλαγάκη) είχε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Αθλητισμός

  • Μπροστά σε ένα ακόμη πρόβλημα βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς μετά τη θλάση του Ροντρίγκο Γκάλο, το Σάββατο προέκυψε ένας ακόμη τραυματισμός, αυτός του Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος εγκατέλειψε την προπόνηση με φόβους για κάταγμα! Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης αρχικά έκανε λόγο για κάκωση άκρου ποδός από χτύπημα που δέχθηκε στη διάρκεια του προγράμματος. Ωστόσο ο Σέρβος στοτερ χρειάστηκε να αποχωρήσει προκειμένου να κάνει και ακτινολογική εξέταση για να ξεκαθαρίσει αν έχει υποστεί απλή κάκωση ή κάταγμα.
  • Λευκός καπνός δεν βγήκε ούτε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League την Παρασκευή, το τέταρτο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Μιας διοργάνωσης που, προς το παρόν, βρίσκεται στον αέρα, αφού η προκήρυξή της δεν έχει υπογραφεί και η συμφωνία με τη Nova για την τηλεοπτική κάλυψή της παραμένει έωλη. Στις διαπραγματεύσεις τής συνδρομητικής πλατφόρμας με την ΕΡΤ για τον αγώνα που θα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση δεν υπήρξε συμφωνία, με αποτέλεσμα την αναβολή και του σημερινού Δ.Σ., το οποίο θα συνεχιστεί στις 3 Αυγούστου.
  • Τη στιγμή που οι φήμες περί επικείμενης μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν «φουντώνουν» καθημερινά, ο Νεϊμάρ ήρθε να ρίξει περισσότερο... λάδι στη φωτιά. Ο Βραζιλιάνος σταρ είχε ένα αρκετά σοβαρό επεισόδιο με τον συμπαίκτη του Νέλσον Σεμέδο, κατά τη διάρκεια προπόνησης της Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ, ένα επεισόδιο το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και βγήκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της "Daily Mail".
  • Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ αφού από το πρωί οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά ξεκινώντας τις χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, την «Αγιά Σοφιά». Αρκετοί οπαδοί της Ένωσης βρέθηκαν στον χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο της Ένωσης και με συγκίνηση έβλεπαν τις μπουλντόζες να ξεκινούν τις εργασίες για την... επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής και πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων τιμώρησε η FIFA τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα της 9ης Ιουνίου με την Ελλάδα, στο «Μπίλινο Πόλιε» της Ζένιτσα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Οι Βόσνιοι θα δώσουν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους στις 7 Οκτωβρίου με το Βέλγιο, αγώνας που είναι κρίσιμος στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου