Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 2017

  • Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω στη 1:31 π.μ. Στους δρόμους οι κάτοικοι του νησιού, πολλές υλικές ζημιές, που θα γίνουν ορατές με το πρώτο φως της ημέρας.
  • Συνάντηση είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου και η πρώην πρόεδρός του, Βασιλική Θάνου, η οποία σήμερα κατέχει ρόλο νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού. Ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης ζήτησε η ΝΔ.
  • Ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, περιλαμβάνει φορολογικό νομοσχέδιο «σκούπα» που κατατέθηκε στη Βουλή.
  • Με μόνο θέμα την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Καμμένου και με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα.
  • Από το φορτηγό πλοίο Maple liv σημαίας Λιβερίας περισυνελέγησαν 47 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο αλιευτικό σκάφος 105 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Κόσμος

  • Αφού εξέτισε εννέα χρόνια στη φυλακή για ένοπλη ληστεία, ο Ο.Τζέι Σίμπσον, το είδωλο του αμερικανικού ποδοσφαίρου, θα αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο αφού η επιτροπή που εξέταζε το αίτημά του δέχτηκε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.
  • Στη διαμάχη με τη Ρώμη για το προσφυγικό επανέρχεται η Βιέννη, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς -υποψήφιο καγκελάριο με το μεγαλύτερο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές- να καλεί την Ιταλία να «σταματήσει» τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα ιταλικά νησιά στη χερσόνησο, και από εκεί βορειότερα στην Ευρώπη. «Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας» λέει ο Κουρτς, δείχνοντας ξανά σε ενδεχόμενο κλείσιμο του περάσματος Μπρένερ.
  • Το πολωνικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε, όπως αναμενόταν, και το νομοσχέδιο που θέτει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης το Ανώτατο Δικαστήριο -και τώρα μένει ο πρόεδρος να κυρώσει ή να ασκήσει βέτο στους νόμους που, συνδυαστικά, υποτάσσουν τη Δικαιοσύνη στην εκτελεστική εξουσία. Ο (πολωνός) πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλεί την ηγεσία της Βαρσοβίας σε «συζήτηση» την ώρα που η Ουγγαρία σπεύδει να στηρίξει την πολωνική κυβέρνηση -δηλαδή, δείχνει πως θα μπλοκάρει αντιδράσεις από την ΕΕ.
  • Η τουρκική κυβέρνηση είπε πως θα δώσει τη «δέουσα απάντηση» στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τις οποίες η Άγκυρα χαρακτήρισε ένα απαράδεκτο παράδειγμα της μονομερούς συμπεριφοράς των γερμανικών αρχών -και υποβάθμισε ως «εσωπολιτικό παιχνίδι» εν όψει των εκλογών. Κατηγόρησε δε το Βερολίνο για «υπόθαλψη τρομοκρατών».
  • Χειροπέδες περάστηκαν σε πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσαν στο Διαδίκτυο βίντεο που τον εμφάνιζαν να χτυπά ή να σημαδεύει με όπλο αιμόφυρτους άνδρες. Ο βασιλιάς Σαλμάν, μετά την κατακραυγή, διέταξε τη σύλληψη του πρίγκιπα και την παραμονή του υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Οικονομία

  • Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ότι ενέκρινε την καταρχήν συμφωνία με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα τεθεί σε ισχύ μόνο αφού το Ταμείο λάβει συγκεκριμένες και αξιόπιστες διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους και υπό τον όρο ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά το οικονομικό πρόγραμμα.
  • Σειρά φορολογικών ρυθμίσεων περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Μεταξύ άλλων επανακαθορίζονται τα παράβολα για τα ανασφάλιστα οχήματα και ακυρώνονται όσα έχουν ήδη πληρωθεί. Επίσης, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
  • Επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), σχετικά με την υποχρεωτικότητα προμήθειας των POS. Καλεί το ΥΠΟΙΚ να αναλάβει τις αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες που προκύπτουν για διάφορες δυσλειτουργίες του συστήματος.
  • Συμφωνία χρηματοδότησης 24 εκατ. ευρώ με τον ελληνικό Όμιλο Τέρνα Ενεργειακή υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προκειμένου να συμβάλει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας τριών αιολικών πάρκων στη Βοιωτία.
  • Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση η απόφαση για την έξοδο στις αγορές, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι, σημειώνοντας πως πρέπει να είναι τμήμα ευρύτερης στρατηγικής και πως, σε κάθε περίπτωση, έχει συντελεστεί «σοβαρή πρόοδος». Όσον αφορά την ένταξη ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), ο Ντράγκι έδειξε για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, λέγοντας πως «αυτή η συζήτηση είναι πρόωρη».

Αθλητισμός

  • Θετικό ήταν το δείγμα γραφής του Παναθηναϊκού στον φιλικό αγώνα με την Αλκμάαρ, που βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι γηπεδούχοι έδειξαν για άλλη μια φορά καλή ανασταλτική λειτουργία, ενώ οργανωτικά και επιθετικά προσπάθησαν να βγάλουν όσα δουλεύουν στις προπονήσεις με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, στη γενική δοκιμή τους πριν τις «μάχες» στο Europa League με την Καμπάλα που ανέτρεψε τα προγνωστικά και απέκλεισε τη Γιαγκελόνια μέσα στην Πολωνία.
  • Εύκολα και χωρίς να... ιδρώσει ο Πανιώνιος προκρίθηκε στην Γ προκριματικό γύρο του Europa League. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 3-2 της Γκόριτσα και με συνδυασμό το 2-0 του πρώτου αγώνα έδειξαν και στην πράξη ότι έχουν τεράστια διαφορά από τους Σλοβένους. Το τελικό σκορ δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού, μιας και ο Πανιώνιος κέρδισε πιο εύκολα. Μασούρας (11'), Γεσίλ (16') και Λάμπρου (23') τα γκολ για τον ιστορικό. Με πέναλτι ήρθαν τα τέρματα της Γκόριτσα. Ο Κάπιτς (15', 67') ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα.
  • Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Βασίλη Μπάρκα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ υπέστη εξάρθρημα αντίχειρα στο δεξί του χέρι στην τελευταία φάση του οικογενειακού διπλού της απογευματινής προπόνησης. Ο Μπάρκας, όπου είχε δηλωθεί για τους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 3 μήνες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φιλικό με τη Γάνδη έκαναν αποθεραπεία.
  • Συναντήσεις για όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» σε ΕΠΟ και διαιτησία θα έχει η αντιπροσωπεία της FIFA, που αναμένεται την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα (25/7). Επικεφαλής θα είναι ο Μαλτέζος αξιωματούχος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μπγιόρν Βάσαλο, ο οποίος προΐσταται του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΠΟ, τη Super League και την ΚΕΔ, ενόψει των αρχαιρεσιών στην Ομοσπονδία.
  • Τις φανέλες που θα φορά η ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, αλλά και τη χορηγική συνεργασία, για την επόμενη τριετία, με στοιχηματική εταιρεία παρουσίασε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε άρτια, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που παρέπεμπε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Η κλασική ασπρόμαυρη θα είναι η μία, από τις τρεις συνολικά, εμφανίσεις για την καινούργια σεζόν για τον «Δικέφαλο», η δεύτερη θα είναι μαύρη και η τρίτη γαλάζια.ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου