Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Δημοσίευμα «φέρνει» δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά - ασπίδα στις κινήσεις Ερντογάν στο Αιγαίο


Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2017
Εκτύπωση

Ναυτική παρουσία των Αμερικανών ανάλογη με εκείνη στην Κύπρο θέλει να εξασφαλίσει στο Αιγαίο η Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real το οποίο σημειώνει ότι θεωρείται πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον οι Αμερικάνοι να στείλουν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά.
Σύμφωνα με το θέμα της εφημερίδας, ο Τραμπ έχει ενοχληθεί από την στάση της Τουρκίας και ειδικότερα για τη διατήρηση της στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ αλλά και την ενίσχυση αυτής με δυνάμεις.
Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ, η Τουρκία χωρα - μέλος του ΝΑΤΟ τίθεται απέναντι στη Συμμαχία την οποία θεωρητικά θα μπορούσε να επικαλεστεί αν το Κατάρ δέχονταν επίθεση. Επιπλέον, την προσοχή των Αμερικάνων έχουν τραβήξει οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία αεροπλανοφόρου «Τ. Μπους» να είναι έντονη καθώς πλέει τις τελευταίες μέρες διαρκώς σε απόσταση 5 έως 6 μιλίων από το "Barbaros" και την τουρκική φρεγάτα που το συνοδεύει. Ένα ακόμη λιαθράκι στην ενόχληση των ΗΠΑ φαίνεται πως είναι και οι προθέσεις της Τουρκίας να αγοράσει τους ρωσικούς S-400 με τις ΗΠΑ να απαντούν ήδη με τον εξοπλισμό των Κούρδων του YPG.
Την ίδια στιγμή, η Αθήνα διατηρεί ψύχραιμη στάση απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, το ΥΠΕΘΑ και προσωπικά ο κ. Καμμένος έχουν θέσει ακόμη ζήτημα για τα νησιά του Αιγαίου και την παραχώρηση μεταχειρισμένων ελαφρών επιθετικών ελικοπτέρων με “φουλ” εξοπλισμό.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου