Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η έξοδος στις αγορές, η γιορτή της Δημοκρατίας, ο Γιάνης, η Φώφη


Από τη σειρά: Αδέλφια μου Ελληνες



Από τη διεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
Γιορτές και πανηγύρια, επευφημίες και χειροκροτήματα, πλαστικά χαμόγελα και θριαμβολογίες γιατί η Ελλάς, Αδέλφια μου Ελληνες, βγήκε στις αγορές του κόσμου και βρέθηκε εκεί που βρισκόταν εν έτει 2014. Υπάρχει όμως μια διαφορά, πως εν τω μεταξύ ανέβηκε η ταρίφα των δισεκατομμυρίων στις πλάτες πάντοτε του γονατισμένου λαού, γιατί πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει; Καλά βέβαια έγινε και βγήκε στις αγορές, αλλά το ερώτημα τώρα είναι άραγε θα μπορέσει να γίνει το κούρεμα του χρέους, αφού αναγκαστικά θα κουρέψουν και τον παρά των ιδιωτών; Απλά ρωτώ.
Γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε, φοβερό ε, αλλά αφού τη φυγάδευσε όλος αυτός ο ανοήμων και αδυσώπητος εσμός των δικτατόρων της 21ης Απριλίου επί εφτά ολόκληρα χρόνια, γιατί να μην οριστεί ακόμα μια μέρα γιορτινή για την αποκατάστασή της; Ευκαιρία λοιπόν να σκεφθεί άπας ο πολιτικός κόσμος και λαός ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ πια να φυγαδευτεί από τη χώρα της.
Το λέγω αυτό, Αδέλφια μου Ελληνες, διότι από τους διαλόγους του Γιάνη με ένα ν και του Αλέξη χωρίς γραβάτα προκύπτει ότι είχε γίνει κουβέντα και γι’ αυτό. Και μη χειρότερα, αν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι σήμερα στα στρατά που σκέπτονται τέτοια πράγματα.
Κι ήταν όλοι εκεί στη γιορτή οι εκπρόσωποι της σημερινής κομματοκρατίας προσπαθώντας να καρφώσει ο ένας τον άλλον με αστεία και υπονοούμενα και τέτοια παρόμοια φαιδρά. Μα θα μου πείτε γιορτή ήταν κι όπως σε κάθε γιορτή υπάρχει κι ένας είδος χαλάρωσης με όλα όσα συνεπάγεται η χαλάρωση. Ας είναι.
Το ζητούμενο όμως είναι να αφήσουν τα χαλαρά και τα σαχλά γενικώς και να καθίσουν κάτω ομονοώντας και να συνεννοηθούν για την πατρίδα. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη απόδοση τιμής στη Δημοκρατία. Ολα τα υπόλοιπα είναι φιλολογική ενασχόληση. Ολοι έχουν ευθύνη για την φθίση και την κρίση αυτής της πατρίδας όσο κι αν προσπαθεί τώρα ο ένας να επιρρίψει ευθύνες στον άλλον. Πάντες υπεύθυνοι, καθαρές κουβέντες.
Τελικά η πτώση του Αλέξη θα προέλθει από τον πρώην σύντροφο τον Γιάνη με το ένα ν, ο οποίος λαλεί και ομολογεί και αποκαλύπτει σοβαρά πράγματα. Βέβαια παίρνει απαντήσεις μέσω εξωτερικού αφού ο Αλέξης δίνει συνεντεύξεις σε Μέσα Ενημέρωσης εκτός Ελλάδος, των οποίων όμως τα γραψίματα έρχονται εντός Ελλάδος. Κι έτσι λέγει ο Γιάνης από εδώ, λέγει ο Αλέξης από εκεί και ανάβει η σύρραξη. Κι ο λαός παρακολουθεί ανάσκελος στις παραλίες απολαμβάνοντας την αψιά γεύση της θάλασσας και τον ήλιο τον ηλιάτορα τον θερμουργό της Ελλάδας.
Μέσα σ’ όλα τα διαλογικά και συνεντευξιακά Γιάνη – Αλέξη εμφανίστηκε κι ο Κατρούγκαλος να πει εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Το είπε βέβαια βυζαντινά, πως «ο λαός να έχει τον λόγο σε σημαντικά ζητήματα» αναγωγικά βέβαια με την αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί και με αυτό προβλέπονται άλλα βάσανα Προκόπη’μ.
Εκείνο όμως που χάρηκα πιο πολύ Αδέλφια μου Ελληνες ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κατρούγκαλος σε ερώτηση για το αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «σπάσει» πριν το τέλος της τετραετίας ειπών ότι «οι ΑΝΕΛ αποτελούν αξιόπιστο και ‘μπεσαλή’ σύμμαχο, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μας». Κι αμέσως παρήγγειλε ένα κομποσχοινάκι για το χέρι του από την Μονή Εσφιγμένου.
Η Φώφη με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, της διεθνούς τοκογλυφικής κομπανίας, αναφώνησε «εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση». Είπε ακόμα, πως «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική. Στη βάση μιας Εθνικής γραμμής και του σχεδίου Ελλάδα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει περιγράψει και προτείνει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ελπίδα».
Ετσι μπράβο, αυτή η ελπίδα να ξεκινήσει από το Καστελόριζο, από όπου ξεκίνησε και η απελπισία τότε με τον George.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου