Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Η έξοδος στις αγορές, η γιορτή της Δημοκρατίας, ο Γιάνης, η Φώφη


Από τη σειρά: Αδέλφια μου ΕλληνεςΑπό τη διεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
Γιορτές και πανηγύρια, επευφημίες και χειροκροτήματα, πλαστικά χαμόγελα και θριαμβολογίες γιατί η Ελλάς, Αδέλφια μου Ελληνες, βγήκε στις αγορές του κόσμου και βρέθηκε εκεί που βρισκόταν εν έτει 2014. Υπάρχει όμως μια διαφορά, πως εν τω μεταξύ ανέβηκε η ταρίφα των δισεκατομμυρίων στις πλάτες πάντοτε του γονατισμένου λαού, γιατί πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει; Καλά βέβαια έγινε και βγήκε στις αγορές, αλλά το ερώτημα τώρα είναι άραγε θα μπορέσει να γίνει το κούρεμα του χρέους, αφού αναγκαστικά θα κουρέψουν και τον παρά των ιδιωτών; Απλά ρωτώ.
Γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε, φοβερό ε, αλλά αφού τη φυγάδευσε όλος αυτός ο ανοήμων και αδυσώπητος εσμός των δικτατόρων της 21ης Απριλίου επί εφτά ολόκληρα χρόνια, γιατί να μην οριστεί ακόμα μια μέρα γιορτινή για την αποκατάστασή της; Ευκαιρία λοιπόν να σκεφθεί άπας ο πολιτικός κόσμος και λαός ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ πια να φυγαδευτεί από τη χώρα της.
Το λέγω αυτό, Αδέλφια μου Ελληνες, διότι από τους διαλόγους του Γιάνη με ένα ν και του Αλέξη χωρίς γραβάτα προκύπτει ότι είχε γίνει κουβέντα και γι’ αυτό. Και μη χειρότερα, αν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι σήμερα στα στρατά που σκέπτονται τέτοια πράγματα.
Κι ήταν όλοι εκεί στη γιορτή οι εκπρόσωποι της σημερινής κομματοκρατίας προσπαθώντας να καρφώσει ο ένας τον άλλον με αστεία και υπονοούμενα και τέτοια παρόμοια φαιδρά. Μα θα μου πείτε γιορτή ήταν κι όπως σε κάθε γιορτή υπάρχει κι ένας είδος χαλάρωσης με όλα όσα συνεπάγεται η χαλάρωση. Ας είναι.
Το ζητούμενο όμως είναι να αφήσουν τα χαλαρά και τα σαχλά γενικώς και να καθίσουν κάτω ομονοώντας και να συνεννοηθούν για την πατρίδα. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη απόδοση τιμής στη Δημοκρατία. Ολα τα υπόλοιπα είναι φιλολογική ενασχόληση. Ολοι έχουν ευθύνη για την φθίση και την κρίση αυτής της πατρίδας όσο κι αν προσπαθεί τώρα ο ένας να επιρρίψει ευθύνες στον άλλον. Πάντες υπεύθυνοι, καθαρές κουβέντες.
Τελικά η πτώση του Αλέξη θα προέλθει από τον πρώην σύντροφο τον Γιάνη με το ένα ν, ο οποίος λαλεί και ομολογεί και αποκαλύπτει σοβαρά πράγματα. Βέβαια παίρνει απαντήσεις μέσω εξωτερικού αφού ο Αλέξης δίνει συνεντεύξεις σε Μέσα Ενημέρωσης εκτός Ελλάδος, των οποίων όμως τα γραψίματα έρχονται εντός Ελλάδος. Κι έτσι λέγει ο Γιάνης από εδώ, λέγει ο Αλέξης από εκεί και ανάβει η σύρραξη. Κι ο λαός παρακολουθεί ανάσκελος στις παραλίες απολαμβάνοντας την αψιά γεύση της θάλασσας και τον ήλιο τον ηλιάτορα τον θερμουργό της Ελλάδας.
Μέσα σ’ όλα τα διαλογικά και συνεντευξιακά Γιάνη – Αλέξη εμφανίστηκε κι ο Κατρούγκαλος να πει εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Το είπε βέβαια βυζαντινά, πως «ο λαός να έχει τον λόγο σε σημαντικά ζητήματα» αναγωγικά βέβαια με την αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί και με αυτό προβλέπονται άλλα βάσανα Προκόπη’μ.
Εκείνο όμως που χάρηκα πιο πολύ Αδέλφια μου Ελληνες ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κατρούγκαλος σε ερώτηση για το αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «σπάσει» πριν το τέλος της τετραετίας ειπών ότι «οι ΑΝΕΛ αποτελούν αξιόπιστο και ‘μπεσαλή’ σύμμαχο, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μας». Κι αμέσως παρήγγειλε ένα κομποσχοινάκι για το χέρι του από την Μονή Εσφιγμένου.
Η Φώφη με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, της διεθνούς τοκογλυφικής κομπανίας, αναφώνησε «εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση». Είπε ακόμα, πως «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική. Στη βάση μιας Εθνικής γραμμής και του σχεδίου Ελλάδα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει περιγράψει και προτείνει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ελπίδα».
Ετσι μπράβο, αυτή η ελπίδα να ξεκινήσει από το Καστελόριζο, από όπου ξεκίνησε και η απελπισία τότε με τον George.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου