Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Το γκρέιπφρουτ παρεμβαίνει στη δράση φαρμάκων, προειδοποιεί ο FDA

Προειδοποίηση ότι ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να επηρεάσει τη δράση ορισμένων φαρμάκων εξέδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Μάλιστα, ζητά από τις φαρμακευτικές εταιρείες να περιλαμβάνουν στο φύλλο οδηγιών χρήσης συγκεκριμένων σκευασμάτων προειδοποιήσεις κατά της κατανάλωσης χυμού γκρέιπφρουτ ή βρώσης του φρούτου κατά τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις των φαρμάκων που αλληλεπιδρούν με τον χυμό γκρέιπφρουτ, ο χυμός επιτρέπει σε μεγαλύτερη ποσότητα της δραστικής ουσίας να εισέλθει στην αιματική ροή. Και όταν κυκλοφορεί πολύ φάρμακο στο αίμα, τότε ίσως εκδηλωθούν ανεπιθύμητες ενέργειες», εξηγεί η Σιεου Μέι από τον FDA.
Αναφέροντας ορισμένα παραδείγματα φαρμάκων που επηρεάζονται από το γκρέιπφρουτ η αμερικανίδα αξιωματούχους δίνει έμφαση σε κατηγορίες σκευασμάτων, όπως οι στατίνες για τον έλεγχο της χοληστερόλης, τα αντιϋπερτασικά, τα αγχολυτικά, τα κορτικοστεροειδή για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και ορισμένα αντισταμινικά.
«Ο χυμός του γκρέιπφρουτ δεν επηρεάζει όλα τα φάρμακα. Και η σοβαρότητα της αλληλεπίδραση μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το φάρμακο και την ποσότητα του χυμού που πίνει κανείς», καταλήγει η προειδοποίηση του FDA.
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου