Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Το γκρέιπφρουτ παρεμβαίνει στη δράση φαρμάκων, προειδοποιεί ο FDA

Προειδοποίηση ότι ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να επηρεάσει τη δράση ορισμένων φαρμάκων εξέδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Μάλιστα, ζητά από τις φαρμακευτικές εταιρείες να περιλαμβάνουν στο φύλλο οδηγιών χρήσης συγκεκριμένων σκευασμάτων προειδοποιήσεις κατά της κατανάλωσης χυμού γκρέιπφρουτ ή βρώσης του φρούτου κατά τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις των φαρμάκων που αλληλεπιδρούν με τον χυμό γκρέιπφρουτ, ο χυμός επιτρέπει σε μεγαλύτερη ποσότητα της δραστικής ουσίας να εισέλθει στην αιματική ροή. Και όταν κυκλοφορεί πολύ φάρμακο στο αίμα, τότε ίσως εκδηλωθούν ανεπιθύμητες ενέργειες», εξηγεί η Σιεου Μέι από τον FDA.
Αναφέροντας ορισμένα παραδείγματα φαρμάκων που επηρεάζονται από το γκρέιπφρουτ η αμερικανίδα αξιωματούχους δίνει έμφαση σε κατηγορίες σκευασμάτων, όπως οι στατίνες για τον έλεγχο της χοληστερόλης, τα αντιϋπερτασικά, τα αγχολυτικά, τα κορτικοστεροειδή για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και ορισμένα αντισταμινικά.
«Ο χυμός του γκρέιπφρουτ δεν επηρεάζει όλα τα φάρμακα. Και η σοβαρότητα της αλληλεπίδραση μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το φάρμακο και την ποσότητα του χυμού που πίνει κανείς», καταλήγει η προειδοποίηση του FDA.
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου