Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Γιατί είναι λάθος να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ;


Σάββατο, 22 Ιουλίου, 2017

Αν η βραδινή σας ρουτίνα πριν τον ύπνο συμπεριλαμβάνει να βάλετε το κινητό σας στην πρίζα, μάλλον είναι καιρός να αλλάξετε συνήθειες.
Φωτογραφίες, βίντεο, σκρολάρισμα σε social media, χρήση των χαρτών και άλλων εφαρμογών, και φυσικά συνομιλίες σε τηλέφωνα και μηνύματα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το κινητό μας με τη φυσικότητα (ίσως και τη συχνότητα) που αναπνέουμε και, στο τέλος της ημέρας, σχεδόν όλοι κάνουμε το ίδιο πράγμα: Το βάζουμε να φορτίσει το βράδυ προκειμένου να είναι έτοιμο και πλήρως φορτισμένο για την επόμενη. Πρακτικό; Ναι. Σωστό; Σε καμια περίπτωση.
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι η μπαταρία του κινητού είναι ευαίσθητο υλικό. Ακόμα κι αν στην αρχή (μόλις έχετε αγοράσει το κινητό) κρατάει αρκετές ώρες (ίσως και μέρα ολόκληρη), όσο περνάει ο καιρός μειώνεται η δυναμική και η αντοχή της. Κι εμείς, άθελα μας, κάνουμε κάτι που ρίχνει κι άλλο την απόδοσή της. Την αφήνουμε να φορτίζεται όλη τη νύχτα.
Το να αφήνεις το κινητό στην πρίζα ενώ έχει φορτιστεί πλήρως -πράγμα που σίγουρα θα συμβεί όταν το φορτίζετε όλη νύχτα- αποδυναμώνει την μπαταρία του λόγω της υψηλής συχνότητας που διέρχεται μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να φορτίζετε το κινητό σας μέχρι να φτάσει στο 100%. Κι αυτό γιατί όταν φτάσει σε κατάσταση πλήρους φόρτισης κι εσείς δεν το αποσυνδέσετε, αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, πράγμα που φθείρει τη μπαταρία μακροπρόθεσμα.
Τελικά ποιος είναι όμως ο πιο αποτελεσματικός και σωστός, για τη διάρκεια της μπαταρίας, τρόπος φόρτισης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου