Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Πλήθος κόσμου στο 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Ηλείων Ομογενών


Στην Οικία Τατάνη, στην Αμαλιάδα

Του ιδρυτή της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ


Περισσότερα Αργότερα

Πλήθος κόσμου στην Αμαλιάδα όπου στην αυλή Της Οικίας Τατάνη κάτω από τον έναστρο ουρανό έγινε το 2ο Αντάμωμα των Ηλείων της Διασποράς.
Είδαμε Ηλείους από τον Πανηλειακό Σύλλογο Βοστώνης, τον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας Υόρκης, από την Αυστραλία, τον Καναδά. Επίσης το παρόν έδωσαν και Ηλείοι από διάφορα μέρη του κόσμου και από το Seattle, Washington.

Συμμετείχαν αξιωματούχοι του Δήμου Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Επίσης συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ Γιάννης Κουτσούκος, η πρώην βουλευτής κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τους ομογενείς Ηλείους.
Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης κ. Βασίλειος Καυκάς όπου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ανάπτυξη των σχέσεων των Ομογενών με την γενέτειρα αλλά και στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την εξαγωγή Ελληνικών και Ηλειακών Προϊόντων στις ΗΠΑ και Καναδά.
Σήμερα, παρ' ότι υπάρχει μεγάλη ευχέρεια επικοινωνίας έχουμε υψώσει τείχη γύρο μας και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σωστά. Οι νέοι και νέες μας, το μέλλον του Ελληνισμού επικοινωνούν με SMS, Texting και e-mails ενώ οι αποδέκτες μπορεί να είναι λίγα βήματα δίπλα τους. Η απ' ευθείας επικοινωνία, η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο μειώνεται καθημερινά”. Σε άλλο σημείο ο κ. Καυκάς είπε για την ευλογία που έχουν οι κάτοικοι της Ηλείας να βρίσκονται στο καλύτερο κλίμα του κόσμου με 330 ημέρες ετησίως όπου υπάρχει ηλιοφάνεια και θα πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο ο τουρισμός. Έχουμε τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Από ιστορικής πλευράς είμαστε τυχεροί αφού ο νομός Ηλείας έχει 168 ιστορικά μνημεία ανά το νομό. Εμείς στη Βοστώνη φτιάξαμε την ιστοσελίδα paneliakos.com και η επικοινωνία είναι ποιό εύκολη. Σήμερα, πάνω από 200 χιλιάδες αναγνώστες μπαίνουν στην ιστοσελίδα μας η οποία είναι στην Ελληνική. Προσπάθειά εμάς των Ελλήνων Ομογενών είναι η μεταλαμπάδευση Ήθη και Έθιμα, της Ελληνικής Γλώσσας, Πίστης και διατήρηση της Ελληνικής Ταυτότητας. Δεν είμαστε Ξένοι, δεν είμαστε ξεχασμένοι Απόδημοι, είμαστε Έλληνες Μετανάστες και είμαστε ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας...” είπε ο κ. Καυκάς.


Αναφέρθηκε στον επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΑΚ κ. Κώστα Κουτρουμπή και παρακάλεσε όλους όπως προσευχηθούν για το γιό του Βασίλη που βρίσκετε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Τορόντο.
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο κ. Γεώργιος Αβραμόπουλος αντιπρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης όπου διάβασε το χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου του κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλου και στη συνέχεια εξέφρασε δικές του σκέψεις.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Αντώνη Παπαδόπολου τον οποίο διάβασε μέλος του Συλλόγου Ηλείων της Νέας Υόρκης.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ με τραγούδια διαφόρων Ελλήνων συνθετών όπως Χατζηδάκη, Θεοδωράκη άλλων.
Πριν από κάθε τραγούδι δεσποινίδες και κυρίες έκαναν παρουσίαση με κομμάτια από την Ελληνική μετανάστευση ενώ σε διαφάνειες βλέπαμε φωτογραφίες από την μετανάστευση. Πολλές φορές έγινε αναφορά στην Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ και στην ιστοσελίδα μας PANELIAKOS.COM
Ακολούθησε δεξίωση για όλους με πλούσια εδέσματα.

Και του χρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου