Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 22 Ιουλίου, 2017

  • Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το οποίο ρυθμίζει θέματα τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, καθιερώνει τον γραμμικό κώδικα στις εφημερίδες, συστήνει Μητρώο για τον περιφερειακό - τοπικό Τύπο και δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής της χώρας.
  • Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση ενός προσφυγόπουλου από την Συρία, ηλικίας 7 ετών, το οποίο αναζητούνταν από το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Σκαραμαγκά. Το αγοράκι βρέθηκε νεκρό το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά όπου έμενε με την οικογένειά του.
  • Στο κεντρικό λιμάνι της Κω, που αποτελεί και πύλη Σένγκεν, εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα υποδομών από τον μεγάλο σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί. Έλεγχοι σε σπίτια για προβλήματα στατικότητας, προβλήματα σε εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους, ανοιχτό το αεροδρόμιο.
  • Την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών της χώρας, προσέφεραν με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
  • «Η Τουρκία που κοιτάει στο παρελθόν ή που χρησιμοποιεί εργαλεία του παρελθόντος είναι μία Τουρκία πιο δύσκολη ως γείτονας από μία ευρωπαϊκή Τουρκία που είναι προς το συμφέρον της χώρας μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της, την Παρασκευή, στο ΥΠΕΞ.

Κόσμος

  • Παραιτήθηκε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, αφού ο χρηματιστής Άντονι Σκαραμούτσι -πιστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- διορίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο νέος επικεφαλής επικοινωνίας.
  • Νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι την 18η Ιουλίου έπειτα από κράτηση δύο εβδομάδων, εξέδωσε την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
  • Σε ισχύ η απαγόρευση του αμερικανικού κράτους, να ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραμματέα του αμερικανικού κράτους, Ρεξ Τίλερσον.
  • Μικρή «ομάδα δράσης» νεαρών από χώρες της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ ναύλωσε πλοίο με σκοπό να πλεύσει τα νερά νότια της Ιταλίας και να... «επιτηρήσει» το προσφυγικό -ο εύγλωττος τίτλος του εγχειρήματος είναι «η υπεράσπιση της Ευρώπης» από αυτό που μέλη της ομάδας παρουσιάζουν ως «εισβολή». Η πρώτη επίκριση που εκφράζεται είναι ότι ο στόχος του όλου εγχειρήματος είναι μόνο επικοινωνιακός, ενώ στην Ιταλία έχουν ήδη αρχίσει οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες με τις προσπάθειες που καταβάλλει το Κατάρ για τα βήματα προς καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και κάλεσε τις αραβικές χώρες να άρουν το εμπάργκο που έχουν επιβάλει σε βάρος του εμιράτου.

Οικονομία

  • Χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών. Τη σχετική ρύθμιση συμπεριέλαβε το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
  • Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο «Β-», προχώρησε όμως σε βελτίωση των προοπτικών (outlook) σε θετικές από σταθερές, θεωρώντας ότι υπάρχουν «τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες» αναβάθμισης στους επόμενους 12 μήνες.
  • Σε αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου της Ελευσίνας προχώρησαν τα ΕΛΠΕ, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στις 10 Ιουλίου.
  • Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ, ενώ η αγορά αναμένει τη σημερινή έκθεση της S&P. Η αγορά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 850 μονάδων, παρά την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.
  • Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για αναστολή της εγκατάστασης συστημάτων πληρωμών με κάρτες, το οποίο είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

Αθλητισμός

  • Το Ειρηνοδικείο ενέκρινε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άνοιξε. Το νέο καταστατικό είχε ψηφιστεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου, ενώ με την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν βάσει του καταστατικού και όχι του νόμου.
  • Χωρίς κάποιο μεγάλο ματς θα αρχίσει το ισπανικό πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18, η κλήρωση του οποίου έγινε την Παρασκευή. Στην πρεμιέρα, που προγραμματίζεται για το τετραήμερο 18-21 Αυγούστου, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει στο «Ριαθόρ» με τη Λα Κορούνια, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει στο «Καμπ Νου» τη Μπέτις. Το ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα θα καθυστερήσει αρκετά, καθώς θα γίνει τη 17η αγωνιστική, η οποία είναι εμβόλιμη και προγραμματίζεται για την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.
  • Τη φανέλα του Παναθηναϊκού έως το 2020 θα συνεχίσει να φοράει ο Νίκλας Χουλτ. Και αυτό γιατί ο Σουηδός αριστερός μπακ συνάντησε τους διοικούντες του «τριφυλλιού» και οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του γι' ακόμη ένα χρόνο, το οποίο έληγε αρχικά το καλοκαίρι του 2019. Προκειμένου να πει το «ναι» στην πρόταση των «πράσινων» για επέκταση της συνεργασίας τους, ο 27χρονος άσος ικανοποιήθηκε οικονομικά με μια αύξηση των αποδοχών του κατά περίπου 100.000 ευρώ.
  • Η νίκη του Πανιωνίου στη Σλοβενία επί της Γκόριτσα, για το Europa League, έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία είναι στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 23.900 βαθμούς, με τη Δανία να απειλεί με 23.200 και τους Κροάτες με 22.625 βαθμούς.
  • Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Βασίλη Μπάρκα. Ο 23χρονος τερματοφύλακας της ΑΕΚ υπέστη εξάρθρημα αντίχειρα στο δεξί του χέρι στην τελευταία φάση του οικογενειακού διπλού της προπόνησης της Πέμπτης και την Πρασκευή υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια Αττικής κατέθεσε στον Δήμο τη ΜΠΕ για την υπογειοποίηση των δρόμων μπροστά από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα, η δημοτική αρχή καλείται να καταθέσει τη γνωμοδότησή της, που θα έχει ωστόσο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου