Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Απάντηση Πούτιν στις κυρώσεις ΗΠΑ: 755 Αμερικανοί διπλωμάτες πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία


Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 2017



Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP.
ΜΟΣΧΑ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επεσήμανε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ρωσικό σταθμό «Rossiya 1 TV» ότι περισσότεροι από 750 Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία, ως συνέπεια στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ προς τη χώρα του.
«Η αμερικανική πλευρά έκανε μία κίνηση -η οποία είναι σημαντικό να σημειωθεί, δεν προκλήθηκε από οτιδήποτε- να χειροτερεύσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. (Περιλαμβάνει) άνομους περιοσμούς, προσπάθειες να επηρεάσουν άλλες χώρες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων συμμάχων μας, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και να διατηρήσουν σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Πούτιν στο δημοσιογράφο, Vladimir Solovyov, την Κυριακή.
«Περιμέναμε για πολύ καιρό ότι κάτι μπορεί να άλλαζε προς το καλύτερο, είχαμε ελπίδες ότι η κατάσταση θα άλλαζε. Αλλά φαίνεται σα να μην πρόκειται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον…Αποφάσισα πως είναι καιρός για εμάς να δείξουμε ότι δεν θα αφήσουμε τίποτε αναπάντητο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Μετά από αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η Μόσχα ζήτησε από την Ουάσιγκτον να μειώσε τον αριθμό της διπλωματικής της αποστολής στη χώρα σε 455 άτομα.
Ο αριθμός των Αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία, έτσι, θα είναι ίσος με αυτόν των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 1.200 άτομα υπηρετούν στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ στη Ρωσία.
Ο κ. Πούτιν, πάντως, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον, πρόσφατα έφτασαν σε «συμπαγή» αποτελέσματα ως προς την αποκλιμάκωση της κρίσης στην εμπόλεμη Συρία, κάτι που προς συμφέρον όλης της περιοχής στη Μέση Ανατολή.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου