Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στον τελικό η Εθνική Νέων Ανδρών – Κέρδισε την Ισπανία και με τη συνεισφορά του Πυργιώτη Δ. Τάταρη


Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2017

Οι 97άρηδες παρομοιάζονται εδώ και χρόνια με τους 90άρηδες, λόγω των επιτυχιών τους σε μεγάλες διοργανώσεις. Η ιστορία τους μάλιστα μπορεί να είναι ίδια, αν η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κερδίσει το Ισραήλ, στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Νέων Ανδρών της Κρήτης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Ισπανία, στον β’ ημιτελικό, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο (77-56) το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στα «Δύο Αοράκια». Όπως ακριβώς είχαν κάνει δηλαδή οι 90άρηδες το 2009, στη Ρόδο. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές ήταν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης και Θοδωρής Καρράς, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να γίνει το 3/3 απέναντι σε αυτή τη φουρνιά (’97) της Ισπανίας, η οποία θα παλέψει με τη Γαλλία για το χάλκινο μετάλλιο.
Το ζευγάρι που όλοι περίμεναν πως θα παλέψει για το χρυσό, θα περιοριστεί στον αγώνα της τρίτης θέσης, την ίδια ώρα που η Ελλάδα θα κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στο Ισραήλ του Οντέτ Κάτας, που ψάχνει το πρώτο χρυσό της ιστορίας του σε αυτές τις ηλικίες.
Ο MVP
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ, έκανε πολλές δουλειές, αλλά αυτός που έδωσε το κάτι παραπάνω και προσέφερε έξτρα ώθηση (ειδικά στη γ’ περίοδο) ήταν ο Θοδωρής Καρράς. Ο σέντερ του Δούκα έκανε θραύση απέναντι στους ψηλούς της Ισπανίας, έχοντας 16 πόντους (με 8/10 δίποντα!), 2 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 23’13» συμμετοχής.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στην αμυντική απόδοση που περιόρισε από νωρίς τα επιθετικά ατού της Ισπανίας, την ώρα που οι διεθνείς έκαναν ως επί το πλείστον τη σωστή επιλογή στην επίθεση.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Η Ισπανία σούταρε σε όλη τη διοργάνωση με 40.2% στα τρίποντα, απόψε όμως απέτυχε παταγωδώς στον συγκεκριμένο τομέα. Οι παίκτες του Ιμπόν Ναβάρο είχαν μόλις 2/18 σουτ τριών πόντων (11.1%), αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Σε αυτό προσθέστε το γεγονός πως ο Σαντιάγκο Γιούστα των 17.6 πόντων (με 47.2% εντός παιδιάς) περιορίστηκε στους 4 πόντους με 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η καλή προσωπική άμυνα έκανε από νωρίς τη διαφορά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο περιόρισε το «ένας με έναν» της Ισπανίας. Μαζί δεν επέτρεψε αιφνιδιασμούς, κάτι που δημιούργησε μείζον επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα του Ιμπόν Ναβάρο. Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Θοδωρής Καρράς ήταν αλάνθαστοι, για να δημιουργήσουν το +10 (13-3) στο 5ο λεπτό.
Η διαφορά μάλιστα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο λίγο αργότερα (24-9 στο 8′), με την Ελλάδα να έχει 8/9 σουτ εντός παιδιάς και τη «φούρια ρόχα» να υποχρεώνεται σε 5 λάθη.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, κάτι που λειτουργούσε υπέρ της Εθνικής Νέων Ανδρών. Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Αντώνης Κόνιαρης αποσύρθηκαν νωρίς στη β’ περίοδο (έχοντας από δύο φάουλ), με τους υπόλοιπους να διατηρούν τα κεκτημένα σε διψήφια επίπεδα (30-16 στο 16′).
Κι αν τα ποσοστά σε δίποντα (5/12) και τρίποντα (0/3) έπεσαν σημαντικά, η δουλειά που γινόταν στο πίσω μέρος του παρκέ ήταν εξαιρετική, κάτι που αποτυπώθηκε με το +13 (37-24), με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια η Ελλάδα.
Τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα στη συνέχεια, έστω κι αν η άμυνα δεν ήταν το ίδιο σκληρή στη γ’ περίοδο. Η «φούρια ρόχα» έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς το ελληνικό καλάθι, αλλά την ίδια ώρα έβλεπε τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Θοδωρή Καρρά να συνεργάζονται σε συνεχόμενες επιθέσεις, με απόλυτη επιτυχία.
Ο σέντερ του Δούκα τελείωσε όλες τις φάσεις, στις οποίες ενεπλάκη, διατηρώντας το προβάδισμα σε επίπεδα ασφαλείας. Μέχρι το +15 (54-39) του 27ου λεπτού, είχε 16 πόντους με 8/9 δίποντα, για να δώσει παράλληλα τη δυνατότητα στον Ηλία Παπαθεοδώρου να δώσει ανάσες στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.
Η «φούρια ρόχα» δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα και την ενέργεια να καλύψει το χαμένο έδαφος, ειδικά από την στιγμή που ο Σαντιάγκο Γιούστα πήγε νωρίς στον πάγκο, φορτωμένος με τέσσερα φάουλ. Το ελληνικό προβάδισμα συνέχισε να παίρνει την ανιούσα, για να φτάσει μέχρι το +23 (77-54) του 38ου λεπτού που έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Η Ελλάδα πήρε τη νίκη – πρόκριση για τον τελικό, με τους 97άρηδες να κυνηγούν το… back to back σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το χρυσό που κατέκτησαν στον Βόλο.
Αυτή τη φορά, αντίπαλος θα είναι το Ισραήλ του Οντέτ Κάτας.
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 37-24, 60-45, 77-56.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 5, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 10 (2 τρίπ., 5 ασ.), Φλιώνης 4, Καρράς 16 (8/10 δίπ.), Σκουλίδας 5, Δίπλαρος 7 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 5, Χαραλαμπόπουλος 19 (3)(, Μουράτος 4, Τάταρης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου