Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Σε έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό δημόσιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2017

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στις 6 διεθνείς τράπεζες (BNP Paribas, Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC) να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης 5ετούς ομολόγου ύψους έως 4 δισ. ευρώ.
Το Ελληνικό δημόσιο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές για αγορά τίτλων ενώ παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση στους κατόχους των ομολόγων που ωριμάζουν το 2019, για ανταλλαγή των τίτλων, με νέους λήξης το 2022. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων ανέρχεται στο επίπεδο των 102,6 λεπτών του ευρώ.
Η έκδοση αναμένεται να εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά και το αναμενόμενο "ρολάρισμα" της προηγούμενης έκδοσης. Η αποτίμηση του τίτλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ η εκκαθάριση αναμένεται την 1η Αυγούστου. Eπίσημες ανακοινώσεις προς το παρόν δεν υπάρχουν, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις 15.00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη όπου και θα γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της έκδοσης.
Η κυβέρνηση επιδιώκει επιτόκιο της τάξης του 4,2% ή και ιδανικά οριακά κάτω του 4%. Στην κυβέρνηση ρίχνουν όλο το βάρος στο ύψος του κουπονιού που θα πετύχει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το όλο εγχείρημα.
Κλειδί για την επιτυχία ή μη της έκδοσης αναμένεται να αποτελέσει το επιτόκιο, με στόχο να διαμορφώνεται πολύ χαμηλότερα από το 4,95% που πλήρωσε ήδη η χώρα με το ομόλογο Σαμαρά τον Μάρτιο του 2014.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου