Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ο Τραμπ αντικατέστησε τον Προσωπάρχη του, ομογενή Ράινς Πρίμπους με τον Τζον Κέλι



Σάββατο, 29 Ιουλίου, 2017



O κ. Ράινς Πρίμπους. AP Photo/Carolyn Kaster.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστή, μέσω Twitter, την αντικατάσταση του ομογενή Ράινς Πρίμπους (Reince Priebus), έξι μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, από τον κ. Τζον Κέλι (John Kelly).
Ο κ. Τραμπ μίλησε για την απόφασή του και καθώς αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος έπειτα από επίσκεψή του στο Λονγκ Άιλαντ. Ο κ. Πρίμπους συνεπέβαινε στο Air Force One και αποχώρησε χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο κ. Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη του στον κ. Πρίμπους, αμφισβητώντας σε ιδιωτικές του συνομιλίες την ικανότητά του, επιρρίπτοντας του ευθύνες για νομοθετική στασιμότητα και αποτυχία ψήφισης από το Κογκρέσο καίριων για την κυβέρνηση νομοσχεδίων.
«Ο Ράινς είναι ένας καλός άντρας. Ο Τζον Κέλι θα κάνει φανταστική δουλειά. Ο στρατηγός Κέλι ήταν αστέρι, έκανε απίστευτη δουλειά έως τώρα, τον σέβονται όλοι. Ενας σπουδαίος, σπουδαίος Αμερικανός. Ο Ράινς Πρίμπους είναι ένας καλός άντρας. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο κ. Τραμπ στους δημοσιογράφους έπειτα από την αποβίβασή του από το προεδρικό αεροσκάφος στην αεροπορική βάση Αντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον.
Στο Twitter
«Είμαι ικανοποιήμενος να σας ανακοινώσω ότι μόλις ονόμασα τον Στρατηγό/Υπουργό Τζον Κέλι Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Είναι ένας σπουδαίος Αμερικανός…», έγραψε νωρίτερα ο κ. Τραμπ.
«Και ένας Σπουδαίος Ηγέτης. Ο Τζον έχει κάνεις επίσης θεαματική δουλειά στο Υπουργείο Ασφάλειας. Είναι ένα πραγματικό αστέρι της κυβέρνησής μου», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ράινς Πρίμπους για την υπηρεσία του και την αφοσίωση στην πατρίδα του. Καταφέραμε πολλά μαζί και είμαι περήφανος γι αυτον!».
Ο δημοσιογράφος Kevin Corke, ανέφερε πως το «Fox News» επιβεβαιώνει ότι ο κ. Πρίμπους υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη, καθώς και ότι η Ελέιν Ντιουκ (Elaine Duke) εκτελεί πλέον χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας. Λίγο αργότερα «πηγή κοντά» στον κ. Πρίμπους, ανέφερε στο «CNN» πως όντως ο ομογενής υπέβαλε παραίτηση κατ’ ιδίαν.
Η «έξοδος» του ομογενή, Ράινς Πρίμπους ήταν στο επίκεντρο «φημών» και «διαρροών» για αρκετό καιρό, αλλά τελικά έγινε «πράξη» από τον κ Τραμπ μερικές μόνο μέρες αφού ανέλαβε νέος διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ο κ. Αντονι Σκαραμούτσι.
Ο κ. Σκαραμούτσι, μάλιστα, με μία πρωτοφανή τοποθέτηση, στην οποία χρησιμοποίησε παραληρηματικές εκφράσεις και χυδαία γλώσσα, έκανε φανερό πως οι σχέσεις εντός του Λευκού Οίκου έχουν διαρρηχθεί σε βαθμό που οι εσωτερικές έριδες να παίρνουν τη μορφή ανοιχτής και ανυποχώρητης σύγκρουσης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου