Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Ιουλίου, 2017

  • Μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου, τα πανεπιστήμια οδηγήθηκαν σε απορρύθμιση καθώς έλειψαν τα πλαίσια κανόνων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην πρώτη, επί της αρχής συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • «Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, στην οποία υπάρχει θετικό πρόσημο» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μετά το πέρας της εκδήλωσης για την 43η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Σαφείς αναφορές στο «μέτωπο» κυβέρνησης - δικαστών από Γεννηματά, Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλο.
  • Η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας αποφάνθηκε ότι η εγκατάσταση και η τοποθέτηση POS (πληρωμές μέσω κάρτας), μετά και τη γνωμοδότηση 3/2017 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει προαιρετικό χαρακτήρα για τους δικηγόρους.
  • Η διάκριση της Δικαστικής Εξουσίας από τη Νομοθετική και την Εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του με την ευκαιρία της 43ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
  • «Αυστηρότατο διάβημα», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης προς τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, για τα όσα αναφέρει δημόσια σε σχέση με τους λόγους αποτυχίας της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά.

Κόσμος

  • Mε μια μάλλον απροσδόκητη κίνηση, ο πρόεδρος της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει βέτο στη νομοθεσία της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρό κύμα αντιδράσεων, τόσο στη Βαρσοβία όσο και στις Βρυξέλλες.
  • Ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έκανε τίποτε ανάρμοστο κατά τις συναντήσεις του με ρώσους αξιωματούχους στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έπειτα από την ακρόασή του από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.
  • Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο 51χρονος Φραντς Βρούσις, όπως αναγνωρίστηκε από την αστυνομία, εισέβαλε με αλυσοπρίονο σε ασφαλιστικό γραφείο, στην πόλη Σάφχάουζεν της Ελβετίας, τραυματίζοντας δύο μέλη του προσωπικού και άλλους τρεις ανθρώπους προτού το βάλει στα πόδια. Η αστυνομία αναζητά το δράστη.
  • Οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκαρντ εγκατέλειψαν, τη Δευτέρα, τον δικαστικό αγώνα προκειμένου το αγοράκι τους να λάβει περαιτέρω θεραπεία. Θα συζητήσουν, τώρα, με τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, το πώς θα πρέπει να το αφήσουν να πεθάνει.
  • Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία, η είδηση ότι ξενοδοχείο της Καλαβρίας αρνήθηκε να φιλοξενήσει δυο ομοφυλόφιλους πελάτες, γράφοντας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι «στους χώρους του δεν γίνονται δεκτά ούτε ζώα ούτε γκέι».

Οικονομία

  • Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα γίνει σήμερα, Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.
  • Σε έκδοση πενταετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα, μαζί με πρόσκληση σε κατόχους στους κατόχους των ομολόγων που λήγουν το 2019.Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη. Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου με διεθνείς επενδυτές.
  • Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδόν προεξοφληθεί από τη χρηματιστηριακή αγορά και οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στο επιτόκιο που θα διαμορφωθεί κατά την έκδοση του 5ετούς ομολόγου και στο πόσες φορές θα καλυφθεί η έκδοση.
  • Βροχή πέφτουν τα λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Από τους ελέγχους που διενήργησαν τα συνεργεία της Αρχής στο διάστημα από την προηγούμενη Πέμπτη έως και την Δευτέρα προέκυψε σωρεία παραβάσεων που αφορούσαν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων και επιβλήθηκε η ποινή του λουκέτου για διάστημα έως και 96 ώρες.
  • Αγωγή κατά της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, η αγωγή κατατέθηκε από την ΕΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Αθλητισμός

  • Τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος στον αυριανό (25/7, 21:45, novasports 1) κρίσιμο αγώνα με την Παρτιζάν για τα προκριματικά του Champions League, εξέφρασε ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελιγράδι, τόνισε πως περιμένει ένα σκληρό παιχνίδι και μια καυτή ατμόσφαιρα, αλλά η ομάδα του μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τις συνθήκες στο γήπεδο, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
  • Σε θέση σύγκρουσης κινούνται πια Nova και Super League, ύστερα από ακόμη ένα Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας κατά το οποίο δεν υπήρξε απόφαση ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής του εφετινού πρωταθλήματος (με πλέι οφ ή χωρίς), ούτε για την πρόταση της συνδρομητικής πλατφόρμας να μειωθεί 18% το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
  • Πολύ καλά ενημερωμένος φάνηκε πως είναι ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε ότι έχει δει όλους τους αγώνες της ΑΕΚ στα Play off, καθώς και τα φιλικά ματς που έδωσε φέτος. Τόνισε ότι η «Ενωση» είναι μια ισορροπημένη ομάδα και είπε πως περιμένει να έχει ανάλογη εικόνα με αυτή στο φιλικό με τη Γάνδη.
  • Νέα αναβολή για την Παρασκευή (28/7, 16:00) αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, καθώς έπειτα από 3,5 ώρες διαβουλεύσεων δεν υπήρξε καμία απόφαση αναφορικά με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος 2017-2018, δηλαδή το θέμα της μείωσης των ομάδων (αρχικά σε 14 όπως ζητάει η Nova), αλλά ούτε για τη διεξαγωγή και τον τρόπο των πλέι οφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του ΔΣ είναι υπέρ των 16 ομάδων, χωρίς πλέι οφ, αλλά και άρνηση για μείωση εσόδων ύψους 18% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως προτείνει η συνδρομητική τηλεόραση. Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) διαφώνησαν και μεταξύ τους σχετικά με το «μοντέλο» των πλέι οφ, δείχνοντας πως γενικότερα δεν υπάρχει… ομοψυχία.
  • Το πάθος των παικτών της ΑΕΚ και του κόσμου που επιστρέφουν μετά από 10 χρόνια στο Champions League είναι το... κλειδί για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως ναι μεν η ΤΣΣΚΑ είναι πιο έτοιμη, αλλά θέλει αυτοί να είναι οι πρωταγωνιστές. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως σκορ η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, παρόλα αυτά προτιμάει μια καθαρή νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου