Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Ιουλίου, 2017

  • Ισχυρές βροχές, χαλάζι και πολύ δυνατοί άνεμοι διαδέχονται τη ζέστη των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
  • Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης. Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους.
  • Μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν απόψε οι πυροσβέστες της Ζακύνθου, αυτήν τη φορά στη θέση Αγιος Ανδρέας Βολιμών, κοντά στο «Ναυάγιο».
  • Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης σε πυροσβεστική και αστυνομία, καθώς ελαφρύ αεροσκάφος της Αερολέσχης Λάρισας χάθηκε από τα ραντάρ στην επαρχία των Δένδρων της περιοχής του Τυρνάβου.
  • Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν «ναι» σε δεκάδες άρθρα.

Κόσμος

  • Στα βασιλικά του καθήκοντα θα επικεντρωθεί πλέον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη δουλειά του ως πιλότος ελικοπτέρου για έκτακτα περιστατικά, ώστε να αναλάβει ένα μεγαλύτερο μερίδιο των επίσημων ρόλων από τους οποίους αποχωρεί η βασίλισσα Ελισάβετ.
  • Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες σε έναν μήνα, καθώς συγκεντρώνει πλέον το ίδιο ποσοστό θετικών και αρνητικών τοποθετήσεων για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του (42%), ενώ εκείνη του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ κατέγραψε ελαφριά άνοδο (+2% στο 41%), σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
  • Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νότια Γαλλία, στο Μπορμ λε Μιμοζά (Βαρ), την ώρα που περισσότερα από 50.000 στρέμματα βλάστησης έχουν μετατραπεί σε στάχτες και νέα μέτωπα ξέσπασαν στο Μπους ντι Ρον. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και την Τετάρτη, για τρίτη ημέρα, να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter πως οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις «δεν θα δέχονται ούτε θα επιτρέπουν σε διεμφυλικούς να υπηρετούν σε οποιαδήποτε θέση», επικαλούμενος «ιατρικό κόστος». Το Πεντάγωνο δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε σχετικά και παρέπεμψε στο Λευκό Οίκο ενώ ήδη εκφράζονται οι πρώτες ηχηρές αντιδράσεις.
  • Γερμανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που συμμετείχε στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Μάλι συνετρίβη στην έρημο στα βόρεια της χώρας την Τετάρτη, είπε εκπρόσωπος της αποστολής.

Οικονομία

  • Περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες από 85 επαγγελματικές κατηγορίες υποχρεούνται να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS) μέχρι την Πέμπτη. Τραπεζικές πηγές απαντούν σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες.
  • Η Hellenic Petroleum Finance PLC, εξ ολοκλήρου θυγατρική της εταιρείας, Ελληνικά Πετρέλαια ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία τιμολόγησης (pricing) για την έκδοση νέων ομολογιών ονομαστικής αξίας 74,5 εκατ. που θα αποτελούν μέρος των υφιστάμενων ομολογιών λήξης Οκτωβρίου 2021.
  • «Ανοικτές» για τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις λίστες της φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Εμβασμάτων στο εξωτερικό) θα παραμείνουν όλες οι χρήσεις από το 2006 και μετά, όπως προκύπτει από την σχετική γνωμοδότησή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς την Αρχή.
  • Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, υποχωρώντας στις 830 μονάδες υπό το βάρος των ισχυρών ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές.
  • Ως ένα θετικό βήμα προς τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και μία κίνηση που εκφράζει την πρόθεση της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις τρέχουσες συμφωνίες με τους Θεσμούς και να δημιουργήσει έτσι τις προϋποθέσεις για την μόνιμη έξοδο της χώρας στις αγορές μετά το τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 χαρακτηρίζει την έκδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Αθλητισμός

  • Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Σεντράλ» στην Κωνστάντζα κόντρα στη Βιτορούλ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι πρωταθλητές Κύπρου δέχτηκαν το γκολ στο 75’ σε ένα σημείο, όπου οι Ρουμάνοι δεν απειλούσαν στην ουσία, ωστόσο, η εκτέλεση φάουλ του Κριστιάν Γκανέα έκρινε τελικά το αποτέλεσμα. Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ανατρέψει το σκορ στο «σπίτι» του στη ρεβάνς του «ΓΣΠ».
  • Ένα σκορ 5-0 υπέρ της ομάδας του θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα, όπως είπε χαριτολογώντας ο προπονητής της Καμπάλα, Ρόμαν Γκρίγκορτσουτ, για την αυριανή συνάντηση με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αποφεύγοντας πάντως να κάνει την παραμικρή πρόβλεψη.
  • Ρεαλιστής σε ότι αφορά τους στόχους της ομάδας του, αισιόδοξος αλλά και με χαμηλούς τόνους ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς αντιμετωπίζει την πρόκληση του πρώτου επίσημου αγώνα του «Δικεφάλου» φέτος, που είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος επίσημος με τη νέα του ομάδα. Απέναντι στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ ο Σέρβος τεχνικός, είναι σίγουρος αλλά γνωρίζει πως στο ποδόσφαιρο, όλα είναι δυνατά.
  • Με προσγειωμένη αντίληψη και κρυφή αισιοδοξία για το κάτι παραπάνω αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, Ρόμαν Σάνζαρ, το αυριανό παρθενικό παιχνίδι της ομάδας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, που θα γίνει στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» του Κιέβου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Ουκρανός τεχνικός χαρακτήρισε μάλιστα τον αντίπαλό του «ομάδα-θρύλο», για τον οποίο έχει μια συγκεκριμένη εικόνα απ' όσο τον μελέτησε.
  • Η νίκη είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στον αυριανό πρώτο αγώνα με την Καμπάλα για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και πως θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα, εάν η νίκη επιτευχθεί με μηδέν παθητικό, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να παίξουν καλά και στα δύο παιχνίδια. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του δεν είναι 100% έτοιμοι σωματικά, αλλά «έτοιμοι από άποψη μυαλού», ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, επισημαίνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 2-3 «στόχοι» των «πρασίνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου