Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σε εξέλιξη το συνέδριο της AHEPA στο Ορλάντο


Πέμπτη, 27 Ιουλίου, 2017



Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης. Φωτογραφία: Γιώργος Χωριάτης.
ΟΡΛΑΝΤΟ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Στην πόλη Ορλάντο της Φλόριδας και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο «The Yacht Club» στο «Walt Disney World» διεξάγεται το 95ο Συνέδριο της οργάνωσης AHEPA.
Χιλιάδες μέλη της AHEPA από παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, από πολλά μέρη της Ευρώπης ακόμα και από τη μακρινή Αυστραλία έχουν κατακλύσει το συνεδριακό κέντρο, «κι έχουν έλθει για να τιμήσουν τον Ελληνισμό και να γιορτάσουν τις ελληνικές ρίζες της Οργάνωσης ανά τον κόσμο», τόνισε ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης.
Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου παρευρέθηκαν τουλάχιστον χίλια άτομα από την οργάνωση AHEPA και τις θυγατρικές οργανώσεις «Θυγατέρες της Πηνελόπης» και τα τμήματα νεολαίας τους «Υιοί του Περικλέους» και «Θεραπαινίδες της Αθηνάς».

Από την έναρξη του συνεδρίου της AHEPA στο Ορλάντο της Φλόριδας.
Φωτογραφία: Γιώργος Χωριάτης.

Τους συνέδρους χαιρέτισε κατά την έναρξη ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA κ. Βασίλης Μωσαϊδης, καλωσορίζοντας τους αξιωματούχους και επισήμους. Ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ελληνική Βραδιά, οι εκδηλώσεις της Νεολαίας, ειδική εκδήλωση των πυροτεχνημάτων, η εκδήλωση στο Epcot και το επίσημο δείπνο. Οπως είχε αναφέρει ο ύπατος πρόεδρος κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης στον «Ε.Κ.», στο συνέδριο θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ενώ θα παρευρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος.

Φωτογραφία: Γιώργος Χωριάτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της AHEPA Αυστραλίας κ. Πίτερ Γκανούδης και τόνισε ότι είναι τιμή του που παρευρίσκεται στο συνέδριο. Υπογράμμισε ότι «οι αξίες της AHEPA διδάσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο».
Η ύπατη πρόεδρος των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς», Τρία Χάρνα από το Οχάιο, στον χαιρετισμό της είπε ότι ήταν εξαιρετική ευκαιρία και εμπειρία για μια ολόκληρη ζωή να είναι μέλος των ‘Θεραπαινίδων της Αθηνάς’». Τόνισε πως «είναι καταπληκτικό να είσαι μέρος της προσπάθειας προαγωγής του Ελληνισμού και συνάμα να μαθαίνεις από τους μεγαλύτερους Ελληνοαμερικανούς ηγέτες».

Φωτογραφία: Γιώργος Χωριάτης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Νικολάου Αποστόλου υπάτου προέδρου των «Υιών του Περικλέους» από ττην πόλη Wyckoff της Νέας Ιερσέης. Τόνισε πως το «να είσαι στους ‘Υιούς του Περικλέους’ δεν ήταν μόνο ένα κοινωνικό επίτευγμα, αλλά το μεγαλύτερο πρόγραμμα καθοδήγησης των νέων». Ενεθάρρυνε τους παρευρισκομένους να προσπαθήσουν να πλησιάσουν και να προσελκύσουν τους νέους καθότι αυτοί είναι το μέλλον.
Οι σύνεδροι απέδωσαν ιδιαίτερη τιμή στον ύπατο πρόεδρο κ. Ανδρέα Ζαχαριάδη, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλα και τα 450 Τμήματα, τα οποία είναι η ίδια η υπόσταση της AHEPA. Τόνισε πως «η AHEPA παραμένει αφοσιωμένη στον Ελληνισμό, την Αμερική, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μητέρα Εκκλησία».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου