Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΠΕΘΑΝΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ

Τρίτη, 25 Ιουλίου, 2017
Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ζωή Φυτούση
Η Ζωή Φυτούση
Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση σε ηλικία 84 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έπειτα από δύο εγκεφαλικά επεισόδια που είχε υποστεί. 

Γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα και είχε καταγωγή από τη Χίο. Είχε εμφανιστεί πολλές φορές στο θέατρο παίζοντας όλα τα είδη, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Είχε, επίσης, τραγουδήσει τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες με μεγαλύτερη επιτυχία της το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο» που είχε ερμηνεύει για πρώτη φορά στην ιστορική παράσταση του «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο, το 1961 στο «Θέατρο Αθηνών» (θίασος Δημήτρη Μυράτ - Βούλας Ζουμπουλάκη).

Συμμετείχε σε περίπου 70 ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και είχε παρουσία στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
  
Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και είχε εκδώσει τα βιβλία «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ' εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Ελληνες και Ιταλοί».
  
Πριν από έναν χρόνο η Ζωή Φυτούση κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ομηρικές λέξεις» από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, με το οποίο η ηθοποιός ήθελε να περάσει το μήνυμα πως η ελληνική γλώσσα διασώζεται σήμερα μέσα από τον Ομηρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου