Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ»

Ο ένας "καλό παιδί", ο άλλος διαβασμένος και "άνδρας".

Μήπως τελικά θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργός ο Βαρουφάκης;

Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας μού είπε ότι φοβόταν πως θα πάμε στου Γουδή»

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι Τσίπρα-Βαρουφάκη, όπως τουλάχιστον τους περιγράφει ο δεύτερος στο βιβλίο του Adults in the Room. 
Οπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος:
«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: "Τα κάναμε σαλάτα". Ο Βαρουφάκης διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Οχι». 
«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο Βαρουφάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε και του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι.
«'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε: 
«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»
Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας
«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αναφορικά με όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «συνεχίζει να σιωπά και να απέχει», κάτι που, όπως υποστηρίζει, κάνει και «με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά. 
Δεν αργεί η ώρα που οι Ελληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας. Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
«Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α' εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μετά τη δημοσιοποίηση όσων γράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου