Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017

  • Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017
  • «Ο κ. Τσίπρας, αφού ξεμπέρδεψε με "επιτυχία" με τα παλιά του αφηγήματα, ανακάλυψε ένα καινούργιο για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται» σχολίασε η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο 2ο Περιφερειακό Αναπαραγωγικό Συνέδριο, και πρόσεθσε: «Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές».
  • Η χώρα βρίσκεται πλέον σε έναν ασφαλή δρόμο μετάβασης προς την σταθερότητα και την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 2ο Περιφερειακό Αναπαραγωγικό Συνέδριο, στη Λαμία, προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι να οργανώσουμε την μετάβαση αυτή με τον πλέον αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο.
  • «Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια τον προσέχουν. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του, και αυτό είναι ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σχολίασε ειρωνικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για όσους επικαλούνται τις περιγραφές του κ. Βαρουφάκη για να επιτεθούν στην κυβέρνηση.
  • «Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος, τόνισε ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ.Μπακογιάννης, στην ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου».
  • Φορολογικές ρυθμίσεις προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση ξεκίνησε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικρίνουν την κυβέρνηση για τον μεγάλο αριθμό των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί. Αποχώρησαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση διαδηλώσεων από την Παρασκευή για την αποφυγή ενδεχομένης «επιρροής» της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης. Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια.
  • H ιρανική τηλεόραση ανακοίνωσε δοκιμαστική εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Χομεϊνί πυραύλου τύπου Simorgh, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δορυφόρους βάρους έως και 250 κιλών σε τροχιά 500 χιλιομέτρων. Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ.
  • Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν την Κωνσταντινούπολη σε μια σφοδρή καταιγίδα που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν εφαρμόζεται ακόμη καμία αλλαγή στην πολιτική του στρατού απέναντι στα διαφυλικά άτομα, παρά το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την απαγόρευση της στρατολόγησής τους.
  • Ο Τσάρλι Γκαρντ θα περάσει τις τελευταίες ώρες της σύντομης ζωής του σε ένα κέντρο νοσηλείας για ασθενείς τελικού σταδίου, μέχρι να αποσυνδεθεί ο αναπνευστήρας που τον κρατάει στη ζωή, έκρινε την Πέμπτη δικαστής, έπειτα από πολύμηνη δικαστική διαμάχη που οδήγησε σε δημόσια αντιπαράθεση για το ποιος έχει τελικά την εξουσία να αποφασίζει για την τύχη ενός άρρωστου παιδιού.

Οικονομία

  • Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων, με έκδοση προνομιούχων μετοχών τις οποίες αναλαμβάνει το Δημόσιο και παρέχεται στα πιστωτικά ιδρύματα η δυνατότητα, μετά την πάροδο της πενταετίας, να τις εξαγοράσουν.
  • Τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την Αναθεώρηση των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης «μέχρι το τέλος του έτους να γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση της εμπορικές». Δημιουργία Μητρώου Μεταβιβάσεων Ακινήτων.
  • Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέις στην κορυφή της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς η περιουσία του υπερέβη τα 90 δισ. δολάρια.
  • Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπουν -μεταξύ άλλων- τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή. Επίσης, προβλέπεται απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων.
  • Με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων βρέθηκαν εννέα υπάλληλοι της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο των ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Εσχες» που διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αθλητισμός

  • Πολύ καλός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας περιόδου, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Kαμπάλα 1-0 με πέναλτι του Μολίνς στο 37ο λεπτό κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου, στο Αζερμπαϊτζάν.
  • Μάχες στο Europa League έδωσαν οι ελληνικές ομάδες στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός απέδωσε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο -για τα δεδομένα της εποχής- και ίσως αδικείται από τη «φτωχή» νίκη επί της Καμπάλα (ΠΑΟ - Καμπάλα 1-0). Ο ΠΑΟΚ αν και εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, κατάφερε να ισοφαρίσει και να φύγει αήττητος από την Ουκρανία κόντρα στην αδύναμη Ολιμπίκ (Ολιμπίκ Ντόνετσκ - ΠΑΟΚ 1-1). Ο Πανιώνιος πάλεψε στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, αλλά μια αμυντική ολιγωρία του στοίχισε την ήττα (Μακάμπι - Πανιώνιος 1-0), έχοντας όμως ελπίδες ανατροπής και πρόκρισης στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης.
  • Παρουσία περίπου 6.000 φίλων της ΑΕΚ στο οικόπεδο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας» έγινε ο αγιασμός, εν όψει των εργασιών για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά». Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, η οικογένεια Μελισσανίδη και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.
  • Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1 (48΄ Κγιάρτανσον), στον πρώτο αγώνα της σειράς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά σε γενικές γραμμές στάθηκε αξιοπρεπώς και στη ρεβάνς, στις 3 Αυγούστου, θα προσπαθήσει για την πρόκριση στα πλέι οφ.
  • Ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» απέναντι στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με τον Μπιλένκι στο 49', αλλά ο Πέδρο Ενρίκε απάντησε στο 59ο λεπτό δίνοντας πλεονέκτημα στο «Δικέφαλο» ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα, στις 3 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου