Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Απόψε το Πανηλειακό αντάμωμα Ομογενών στην Αμαλιάδα



Η «καρδιά» της Ομογένειας θα χτυπήσει απόψε  στην Αμαλιάδα.  Στην Οικία Πέτρου Τατάνη η οποία έχει γίνει Μουσείο των Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης.

Το 2ο Αντάμωμα έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ απόψε Σαββάτο (29/8/2017)  στον κήπο της οικίας Τατάνη και την διοργάνωση έχει ο δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Ομογενών Αμερικής- Καναδά.
Συμμετέχουν Ηλείοι Ομογενείς από τις ΗΠΑ και Καναδά αλλά και από την Αυστραλία. Από τη Βοστώνη βρίσκεται αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) κ. Βασίλειο Καυκά. Επίσης εκεί θα είναι η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου, ο κ. Γεράσιμος Ανδριολάτος, ο πρώην Πρόεδρος κ. Γεώργιος Καυκάς. Συνολικά από τον Σύλλογο της Βοστώνης βρίσκονται ήδη ή θα έρθουν τις επόμενες ημέρες 34 άτομα εκ των οποίων οι 19 είναι κάτω των 30 ετών!
Χθες είχαν επικοινωνία ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος με τον κ. Βασίλη Καυκά ενώ θα έχουν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βασίλης Καυκάς είπε: "Η πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδος και του Δημάρχου κ. Χριστοδουλόπουλου έχει μεγάλη συμασία σε μία οριακή στιγμή των σχέσεων της Ομογένειας με τη γενέτειρα. Εμείς οι ομογενείς κουβαλάμε μαζί μας τα ήθη και έθιμα, τη γλώσσα μας, τη πίστη μας... Ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Αγγλίας με την ιστοσελίδα “paneliakos.com” πλησιάζει τους ομογενείς και όλους του Έλληνες με νέα που ενδιαφέρουν στην ελληνική γλώσσα. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες αναγνώστες σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ με τα νέα κομπιούτερς οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να μεταφράζουν τα άρθρα του “paneliakos.com” σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μέσα σε ένα δευτερόλεπτο!. Παρακαλώ όλους τους Ομογενείς που βρίσκονται στην Ηλεία να έρθουν απόψε στην εκδήλωση. Εμείς οι Έλληνες Ομογενείς είμαστε οι καλύτεροι “σύμμαχοι της Ελλάδας”. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις μας οι οποίες τα τελευταία χρόνια περνούν από τη λιτότητα. Είναι Εθνικό το Θέμα των σχέσεων της Ομογένειας με την Ελλάδα και δεν θα πρέπει να παραμένουν σε επίπεδο δηλώσεων και ευχών. Ας αναλάβει ο καθένας και η κάθε μια την ευθύνη που τους ανήκει. Ας μη ξεχνούν ότι εμείς είμαστε Εθελοντές."

Απόψε όλοι στις 9:00 το βράδυ στο Μουσείο Τατάνη στο Καλίτσα Αμαλιάδος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου