Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 6 Ιουλίου, 2017

  • Από την Πέμπτη και για μία εβδομάδα μέχρι και τις 13 Ιουλίου, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, καθώς και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν οι Έλληνες του εξωτερικού.
  • «Η οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια της τρόικας, ήταν αυτονόητο καθήκον κάθε υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους δανειστές. Κομμάτι αυτής της άμυνας ήταν και το παράλληλο σύστημα πληρωμών» αναφέρει ανακοίνωση του DiEM25, του πολιτικού σχήματος που έχει δημιουργήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
  • Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα επιστρέψει την Πέμπτη στην Ελβετία για να παρευρεθεί στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία θα συνεχιστεί χωρίς τους πρωθυπουργούς των τριών εγγυητριών δυνάμεων, όπως επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Προτάσεις Αναστασιάδη για άρση του αδιεξόδου.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Αλφειούσα Ηλείας, «μία "ανάσα" από την Αρχαία Ολυμπία».
  • Την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αποφάσισε η Ολομέλεια. Λόγω παραγραφής η Ολομέλεια ψήφισε «όχι» στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας. Επίσης ψήφισε «όχι» και στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λόγω αναρμοδιότητας.

Κόσμος

  • Βιαίως εισέβαλε, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της G20 να αποφύγουν «κοντόφθαλμες» εθνικιστικές πολιτικές και να συνεργαστούν για την επίλυση των εμπορικών και οικονομικών τους διαφορών.
  • Δεν σκοπεύει, τελικά, η Αυστρία να ενισχύσει στρατιωτικά τη φύλαξη των συνόρων με την Ιταλία, με φόντο τη διέλευση μεταναστών, όπως διευκρίνισε ο αυστριακός καγκελάριος Κερν μιλώντας για «παρεξήγηση». Είχαν προηγηθεί πολύ υψηλοί τόνοι με τη Ρώμη, και τα ιταλικά ΜΜΕ επιχαίρουν για την τελική διευκρίνιση από τη Βιέννη -παρουσιάζοντας τις αρχικές αυστριακές εξαγγελίες ως «προεκλογική μπλόφα».
  • Φτιάχνοντας βαλίτσες για την G20 στη Γερμανία, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στους υψηλούς τόνους εναντίον του Βερολίνου: «Η Γερμανία αυτοκτονεί που δεν με αφήνει να μιλήσω» σε τουρκικό κοινό, λέει, επαναλαμβάνοντας επίσης την κατηγορία πως το Βερολίνο «υποθάλπει τρομοκράτες» επειδή δεν καταδίδει όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο οι τουρκικές υπηρεσίες. Και μπορεί μεν να λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με την Μέρκελ, αλλά ελπίζει ότι οι διμερείς σχέσεις θα επιστρέψουν «όπως ήταν επί Σρέντερ»...
  • Πριν αναχωρήσει για την G20, ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε εν αμφιβόλω τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα με αφορμή τις εμπορικές σχέσεις του Πεκίνου με τη Βόρειο Κορέα. Ο αμερικανός πρόεδρος, που «χτύπησε» ξανά μέσω Twitter, επικαλέστηκε το ζήτημα της Πιόνγκγιανγκ την ώρα, μεταξύ άλλων, που η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει αυξηθεί μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή.

Οικονομία

  • «Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι απαραίτητη συνθήκη για να ανακτήσουν οι τράπεζες το ρόλο τους στην οικονομία», τόνισε ο Γ.Δραγασάκης σε εκδήλωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, εξηγώντας ότι «θα απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις από βάρη που για χρόνια εμπόδιζαν τη δυναμική της ανάπτυξής». Χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες που παραμένουν, τόνισε ότι μετά το Eurogroup γίνεται εφικτό το τέλος του προγράμματος, η έξοδος στις αγορές και το τέλος της ειδικής επιτροπείας.
  • Στα υψη οδήγησε την λεγόμενη ανεργία στα «λευκά κολάρα» η κρίση, ενώ και για τους πτυχιούχους που κατάφεραν να βρουν δουλειά οι μισθοί κυμαίνονται μεταξύ 400-800 ευρώ. Στα συμπεράσμα αυτά καταλήγει έρευνα του ΙΟΒΕ που καταγράφει τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.
  • Στις 30 Ιουνίου 2018 ολοκληρώνεται τελικά το πρόγραμμα έκτακτης επιχορήγησης για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Προβλέπεται μάλιστα στήριξη και από τον προϋπολογισμό καθώς προκαλείται έκτακτη δαπάνη η οποία ορίζεται κατ' ανώτατο όριο ύψους στα 325.000.000 ευρώ.
  • Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, η προθεσμία σύναψης συμβάσεων από τους Δήμους, για απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, για εκμίσθωση τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, κλπ.
  • Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά να διασπά τα επίπεδα των 840 μονάδων, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαΐου 2015. O Γενικός Δείκτης Τιμών, σημειώνοντας άνοδο 1,87% έκλεισε στις 841,34 μονάδες, το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίασης της 27ης Μαΐου 2015 (851,81 μονάδες).

Αθλητισμός

  • Και τυπικά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα είναι τις επόμενες ώρες ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή στην Τούμπα με ένα… χαρακτηριστικό post: «Στον δρόμο για τα… ασπρόμαυρα» έγραφε ο Σλοβάκος επιθετικός κάτω από μία φωτογραφία τραβηγμένη μέσα από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ολλανδία. Μάλιστα, την είδηση της οριστικής συμφωνίας με τη Ζενίτ, επιβεβαίωσε σε ρωσική ιστοσελίδα και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης: «Ναι, ο Μακ είναι παίκτης του ΠΑΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα sport-express.ru.
  • Το διαφορετικό του πρόσωπο, αυτό που φανέρωσε στο τελευταίο διάστημα της μεταγραφής του από τον Παναθηναϊκό, παρουσίασε για μια ακόμη φορά ο Μάρκους Μπεργκ. Μετά την προκλητική στάση που κράτησε με σκοπό να φύγει από την Ελλάδα και μάλιστα στερώντας από τους «πράσινους» το αντίτιμο της πραγματικής ποδοσφαιρικής αξίας του, αυτή τη φορά, παραχώρησε συνέντευξη λέγοντας πως η Αλ Αΐν αποτελεί βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ενώ λοιπόν η νέα σεζόν θα τον βρει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκείνος δηλώνει χαρούμενος και ανυπόμονος να αγωνιστεί στο ασιατικό Champions League!
  • Η δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, μετά από αυτή του Παναγιώτη Ταχτσίδη, είναι γεγονός. Ο Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος βρίσκεται από χτες στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και σήμερα μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του από τη Φενέρμπαχτσέ στην πειραϊκή ομάδα. Αμέσως μετά ο 30χρονος επιθετικός υπέγραψε το (2+1 σύμφωνα με πληροφορίες) συμβόλαιο και ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή του.
  • Από το 1984 μέχρι το 1991, ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπήρξε «συνώνυμο» της Νάπολι, καθώς οδήγησε την ιταλική ομάδα στις σημαντικότερες διακρίσεις της Ιστορίας της, μεταξύ των οποίων και στην κατάκτηση του καμπιονάτο. Ο «Ντιεγκίτο» λατρεύθηκε ως Θεός από τους Ναπολιτάνους και σήμερα, 26 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους «παρτενοπέι», απέκτησε τον τίτλο του επίτιμου δημότη της ιταλικής πόλης.
  • Με 25 παίκτες θα αναχωρήσει αύριο η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου